Bemutatkozott a 10,1 hüvelykes ASUS MeMO Pad Smart tablet

Kütyü Magazin - 2013. február 11.

Az ASUS ma bejelentette a MeMO Pad Smart nevű készülék megjelenését. A négymagos NVIDIA Tegra 3 processzorral felszerelt, 10,1 hüvelykes Android 4.1 rendszerű táblagép márciustól lesz elérhető, várható ára 100 ezer forint körül alakul.

HD képernyő és kiemelkedő hangminőség

A „mímó”-nak ejtendő MeMO a „My Mobile. My Moment” („az én mobilom: az én pillanatom”) rövidítése, amely azért kapta ezt a nevet, hogy ezzel is jelezze, hogy az ASUS MeMO Pad az úton lévők táblagépe. A MeMO Pad Smart 10,1 hüvelykes képernyője kristálytiszta, 1280 x 800 pixeles felbontású HD képet ad, ráadásul tíz ujjal vezérelhető az androidos alkalmazások kényelmes kezeléséhez. Az IPS technológia fantasztikus, 170 fokos szögből látható képet eredményez, amely a 350 nit-es fényerő révén mindig, még közvetlen napsütésben is jól látható és tiszta.

A MeMO Pad Smart mobil szórakoztató képességeit még tovább javítja az ASUS SonicMaster technológia. Ez a kiváló minőségű audiohardvert (például a nagy rezonanciakamrákat és 25x12 mm-es hangsugárzókkal felszerelt sztereo hangszórókat) kifinomult audiofeldolgozási funkciókkal ötvözi a hasonló méretű táblagépekéhez mérve a legjobb hangminőség eléréséhez. A mindössze 9,9 mm vastag és csupán 580 gramm súlyú MeMO Pad Smart nagy teljesítményű, négymagos NVIDIA Tegra 3 processzora gondoskodik a Android 4.1 zökkenőmentes és válaszkész működéséről, illetve az energiatakarékos módban akár 8,5 órás működésről (720p felbontású videók lejátszásakor, 60 nit fényerőn, a fejhallgató alapértelmezett hangerejét használva).

A 16 GB-os belső tároló kibővítésére szolgál az SDHC kártyahely, amelynek kihasználásával bőséges helyhez juthatunk az alkalmazások, filmek és zenék tárolásához. A hátoldali 5 megapixeles és az előoldali 1,2 megapixeles kamerák révén a MeMO Pad Smart ideális eszköz lehet a családdal és barátokkal folytatott videocsevegéshez.

Android 4.1 és exkluzív ASUS alkalmazások

Az ASUS MeMO Pad Smart működtetéséről az Android 4.1 gondoskodik, amelyhez jó pár exkluzív ASUS alkalmazás társul. A SuperNote Lite például arra jó, hogy a felhasználók bárhol és bármikor írásra, olvasásra vagy firkálásra használják, a WebStorage Office pedig Microsoft Office-szal kompatibilis dokumentumok megjelenítésére, szerkesztésére vagy létrehozására ad módot. Az alkalmazásokat az App Locker jelszóval védhetővé teszi, az App Backup pedig biztonsági másolatot készít a telepített alkalmazásokról a belső tárolóra vagy egy SD-kártyára.

Folio Key kiegészítő annak, aki nagyobb hatékonyságra vágyik

A külön megvásárolható Folio Key kiegészítő egy olyan visszahajtható védőburkolat a MeMO Pad Smart-hoz, amelybe egy Bluetooth billentyűzetet építettek, hogy bárhol hatékonyan használható legyen, otthon vagy útközben is. A könnyű mikroszálas anyagból készült, mágnesesen csatlakozó Folio Key egy asztali támasztékot is tartalmaz, amely kényelmes szögben támasztja meg a képernyőt a filmnézéshez vagy a gépeléshez. A billentyűzet saját belső akkumulátorral működik, amely egy feltöltéssel akár egy hónapig is használható.

Ár és elérhetőség

Az ASUS MeMO Pad Smart háromféle színben kapható: éjkékben, meggylilában és jégfehérben. A termékek ajánlott kiskereskedelmi ára 99 900 Ft.

 

Vissza