Mini tablet vagy óriásmobil? - 6,44 colos kütyüvel készül a Sony

Farkas Norman - 2013. január 22.

Egy gyárból származó fotó szerint a japán vállalat egy minden eddiginél méretesebb okostelefon-tablet hibriddel készül előrukkolni. A "nagyképű" jövevény elsőrangú partnernek ígérkezik a böngészés és a filmnézés frontján, telefonálásra viszont nem éppen lesz ideális.

Aki egy kicsit is követte a mobilpiac változásait az utóbbi években, az észrevehette, hogy a hagyományos mobiltelefonok háttérbe szorultak, helyüket pedig fokozatosan átvették az okostelefonok. Az érintőképernyővel szerelt bővíthető operációs rendszert futtató készülékek elterjedésével a mobil eszközök összezsugorítását célzó verseny a karcsúságra korlátozódott. Mivel a méretcsökkentés nem túl célravezető az érintőképernyős kütyük esetében, a méretnövelés viszont előnyök egész sorával kecsegtet (például kényelmesebb kezelést tesz lehetővé és a multimédiás tartalmakat is jobban élvezzük egy nagyobb kijelzőn), ezért ebbe az irányba orientálódtak a gyártók. Egy ideig csak kis léptekben nőtt a telefonok mérete, de amikor a Samsung megalkotta az 5,3 hüvelykes Galaxy Note okostelefon-tablet hibridet, nem csak egy új kategóriát teremtett, hanem egy versenyt is elindított.

A Galaxy Note sikerein felbuzdulva egyre több gyártó rukkolt és rukkol elő óriásmobilokkal annak reményében, hogy minél nagyobb szeletet hasíthat ki magának a hibridek piacából.

 

Ascend Mate

 

Jelenleg a 6,1 hüvelykes kijelzővel szerelt Huawei Ascend Mate a legméretesebb ismert phablet, ám úgy tűnik, hogy a közeljövőben nála nagyobb készülékek is megjelennek a kategóriában.

Az egyik ilyen eszköz a már szinte mini táblagépnek nevezhető Sony készülék lehet, melynek előlapi üvegét egy gyárban kapták lencsevégre. A 6,44 hüvelykes megjelenítővel érkező újdonság kétség kívül az óriástelefonok frontján indul majd harcba a vásárlók kegyeiért, hiszen a képernyőjét körülvevő keret túl vékony ahhoz, hogy táblagépként nézhessünk rá. Biztosra vesszük, hogy a hatalmas készülékkel rendkívül kényelmes lesz majd a szörfözés és a filmezés, ám afelől sincsenek kételyeink, hogy igazi horror lesz vele a telefonálás - hacsak nem hívunk segítségül egy headsetet.

A pletykák szerint a február végén megrendezésre kerülő MWC során számíthatunk a brutális méretű Sony mobil leleplezésére. Kíváncsian várjuk!

 


 

 

[Forrás: Slashgear]

Vissza