Bemutatkozott a Sony Xperia Tablet Z

Farkas Norman - 2013. január 21.

A Sony bemutatta legújabb táblagépét, mely a várakozásoknak megfelelően az Xperia Tablet Z nevet kapta. A készülék nem csak nevében hasonlít a CES-en leleplezett Xperia Z okostelefonhoz, hanem tudását, megjelenését és ellenálló képességét tekintve is.

Csak nemrégiben derült ki, hogy a Sony az Xperia Tablet S rengeteg előrelépéssel kecsegetető utódjának leleplezésére készül, s máris arról számolhatunk be, hogy az Xperia Tablet Z nevű újdonság bemutatkozott a nagyvilágnak.

Az olvasónak rögtön feltűnik, hogy a táblagép neve hasonlít a CES során bemutatott Full HD kijelzős csúcsmobil nevére, melyet Xperia Z néven ismerhettünk meg. Nos, a névbeli hasonlóság nem véletlen, az Xperia Tablet Z több ponton is hajaz a fent említett okostelefonra függetlenül attól, hogy egy teljesen más termékkategóriát képvisel.

A Tablet Z előlapján egy 10,1 hüvelykes, 1920 x 1200 pixel felbontású érintőképernyő terül el, melynek élethű képéért a Mobile BRAVIA Engine 2 technológia felel. A rendkívül kecses, mindössze 6,9 milliméter vastag és 495 gramm tömegű készülék meghajtásáról  egy 1,5GHz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzor gondoskodik, fedélzetén pedig az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot. A tabletből természetesen nem maradt ki a microSD kártyahely, az NFC modul és a 4G LTE modem sem. Jó hír a fotózás megszállottjainak, hogy egy 8,1 megapixeles Exmor R kamera került a gép hátoldalára, mely kellemes képalkotási képességekkel kecsegtet. A Tablet Z főbb extráiként a Sony S-Force hangrendszert, illetve a víz- és porálló burkolatot említhetjük.

 

 

A fenti leírásból és a képekből jól látható, hogy a Sony friss Xperia táblagépe ellenálló képesség, külső megjelenés és hardver frontján is sokban hasonlít az Xperia Z-re. A kérdés már csak az, hogy vajon ár terén is párhuzam lesz-e a két kütyü között, hiszen az Xperia Tablet Z várható árát és megjelenésének pontos dátumát egyelőre homály fedi.

 

 

 

[Forrás: Sony]

Vissza