6,3 hüvelykes kijelző és nyolcmagos processzor a Galaxy Note III-ban?

Farkas Norman - 2013. január 17.

Koreai források szerint egy hatalmas, 6,3 hüvelyk átmérőjű érintőképernyő és az idei CES-en bemutatott nyolcmagos Exynos 5 Octa processzor teljesít majd szolgálatot a Samsung Galaxy Note hibridsorozat következő tagjában.

Ha hihetünk a Korea Times forrásainak, akkor a Samsung idei felső kategóriás okostelefon-tablet hibridje, a Galaxy Note III előlapján egy gigantikus méretű, 6,3 hüvelykes érintőképernyő foglal helyet, működéséért pedig a gyártó nemrég bemutatott nyolcmagos processzora, az Exynos 5 Octa felel majd.

A lap információi szerint a készülék a Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontású megjelenítőjét rendkívül vékony keret veszi majd körül, amely mind külső megjelenés, mind pedig méret szempontjából előnyös lehet. A négy Cortex-A15 és négy Cortex-A7 magból álló Exynos 5 Octa processzor jelenléte szupergyors, mégis energiatakarékos működést és kimagasló grafikus  teljesítményt kölcsönöz a jövevénynek.

A szakértők szerint idén jelentősen emelkedni fog az óriási kijelzővel szerelt okostelefonok iránti kereslet. Ez a jóslat cseppet sem meglepő, hiszen sorra mutatkoznak be a különböző árszegmensekbe szánt 5 hüvelykes vagy nagyobb megjelenítővel felvértezett készülékek, melyek rengeteg előnnyel bírnak (pl.: az internetezés, a szövegbevitel és a videózás is kellemesebb a méretes kijelzőn). Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal a felhasználókkal a phabletek inváziója után, akik nem egy, szinte az egész arcukat betakaró készülékkel akarnak telefonálni, de egy ízig-vérig felső kategóriás modellt szeretnének birtokolni.

 

 

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza