Kogan Agora - Olcsó óriás

Farkas Norman - 2013. január 14.

Mindössze 149 dollárt kell majd kicsengetni a Kogan 5 hüvelykes kijelzővel és kétmagos processzorral szerelt, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszert futtató újdonságáért, melyről a CES során hullott le a lepel.

Az idei CES-en mutatkozott be az amerikai Kogan pénztárcabarát óriásmobilja, az Agora. A készülék ugyan nem rendelkezik hight-tech hardverrel, de elhozza a felhasználóknak a hatalmas képernyővel szerelt okostelefonok előnyit, ráadásul ezt borzasztóan vonzó áron teszi.

Az 1GHz-es, kétmagos ARM Cortex-A9 processzorral meghajtott telefonban 512MB RAM és 4GB belső tárhely teljesít szolgálatot, utóbbi microSD kártyával bővíthető. Az Agora képalkotási képességeiért egy 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi- és egy VGA előlapi kamera felel, energiaellátását pedig egy 2000mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű mobil előlapján egy 5 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású (WVGA) érintőképernyő terül el, melynek pixelsűrűsége messze elmarad az idei csúcsmodellekbe pakolt kijelzőknél tapasztalható értékektől, de a célnak tökéletesen megfelel: böngészni és videókat nézni is sokkal kellemesebb rajta, mint egy átlagos méretű megjelenítővel szerelt okostelefonon. (Ez az állítás még megállja a helyét, de ki tudja, hogy egy év múlva hány hüvelykes telefon megjelenítőket tekinthetünk átlagosnak?)

A Kogan Agoráért a fent ismertetett felszereltsége alapján lelkiismeret furdalás nélkül elkérhetnének cirka 50 ezer forintot, ám mindössze 149 dollárba, azaz körülbelül 33 ezer forintba kerül, így kétség kívül egy rendkívüli ár/érték aránnyal bíró okostelefon-tablet hibridet üdvözölhetünk személyében.

Ha máris lecsapnál a készülékre, akkor rossz hírünk van: a Kogan Agora jelenleg előrendelési státuszban van, s az első példányok kiszállítására február 14-ig várni kell. Az időzítés bizonyára véletlen, mert ha nem az volna, akkor biztosan elérhető lenne a mobilból egy exkluzív, Valentin napi kiadás is.

 

 

[Forrás: Kogan]

Vissza