IdeaCentre Horizon Table PC - A Lenovo első "társasági számítógépe"

Kütyü Magazin - 2013. január 10.

A Lenovo bemutatta az IdeaCentre Horizon Table PC-t, mely a cég első “társasági számítógépe". A több felhasználó által kezelhető, multi-touch kijelzővel ellátott, többfunkciós, otthonok számára tervezett gép közösségi szintre emeli a személyes számítógépes élményt.

Akár egy tablet PC, a Horizon is vízszintesen lefektethető bármilyen felületre, interaktív játék kiegészítőket is támogat, és multi-touch kijelzőjét úgy alakították ki, hogy egy időben akár kettő vagy több ember is használhassa. A Horizon ezen kívül a Windows 8 érintő funkcióit is kitűnően használja, hiszen olyan játékokat kelt életre, mint az Electronic Arts and Ubisoft, úgy, ahogy eddig még nem láthatták a felhasználók. A Horizon könnyen átalakítható egy 27 inches nagy teljesítményű felületté, hogy bármilyen olyan feladatot kezelni tudjon, amire a felhasználónak szüksége van.

A 2013-as nemzetközi Consumer Electrics Show hetén a Lenovo Gamma néven bemutatott egy nagyméretű, 39 inches wide-screen tablet PC-t is. Habár a Gamma még csak egy korai koncepció, jól példázza, milyen felhasználói élményt nyújthat a több felhasználóra tervezett nagyképernyő, valamint jelzi a Lenovo jövőbeni irányvonalát a tablet PC-k piacán.

 

Egy table PC az otthon számára

A Horizon felszabadítja a Windows 8 erejét, és többszereplős játékokat kelt életre a gigantikus képernyő dinamikus grafikájával és 10 ujjas érintőkijelzőjével. Kiegészítők különleges csomagjával érkezik beleértve egy elektronikus dobókockát, négy joystickot, strikereket, amelyek teljesen új játékélményt biztosítanak kombinálva a fizikai játék kiegészítőket az online kijelzős műveletekkel. A játékos számára a játék egy része a fizikai a másik pedig digitális szinten zajlik.

A Horizon tablet PC-n az Intel AppUp által támogatott Lenovo App Shop is megtalálható, amely több mint 5000 több felhasználóra tervezett szórakoztató applikációhoz enged hozzáférést. Ezen kívül a Horizon-on elérhetőek olyan vezető piaci szereplőktől származó előre telepített játékok vagy edukációs alkalmazások, mint Electronic Arts, FableVision, Open Labs, Ubisoft, FilmOn TV és több száz játék, valamint applikáció a BlueStacks-től, így a játékosok bármelyik korosztályból:

- Ingatlan mágnássá válhatnak a klasszikus MONOPOLY modern változatával

- Manőverezhetnek az egyedileg FishingJoy-ra és Raiding Company-re testreszabott Lenovo joystick-kel

- Felfedezhetik, letölthetik és használhatják a listavezető telefon és tablet applikációkat a BlueStacks segítségével

- Versenyre hívhatják barátaikat vagy családtagjaikat a Draw Race 2 HD-ben

- Versenghetnek a rivaldafényért, hogy övék legyen a korona a King of the Opera-ban

- Zenét és dalokat komponálhatnak a Stagelight segítségével

- Hozzáférhetnek több mint 120 TV csatornához a FilmOn TV-vel, vagy játszhatnak a Lenovo Best Guess játékkal

 

A Horizon intelligens zsanérrendszerével a gép könnyen sík helyzetbe állítható, így a Lenovo Aura több felhasználóra kalibrált, multi-touch felülete (UI) automatikusan aktiválódik. Ez az egyszerű multi-touch felület teszi lehetővé a családoknak a közös játékot, tanulást, vagy, hogy együtt élvezhessék multimédiás tartalmakat egy kijelzőn. Az Aura azt a célt is szolgálja, hogy előre telepített játékokat vagy edukációs applikációkat indítsunk el vagy újakat töltsünk le az online app store-ból.

A Horizont akár munkára akár játékra használják, jól teljesít családi all-in-one gépként. A lenyűgöző háttérvilágítású kijelző szinte bármilyen szögből látható, és az NVIDIA GeForce grafikus kártya nagyszerű képet ad, és zavartalan videó lejátszást biztosít szemkápráztató megjelenítéssel. A tökéletes audio hangzásért a Dolby Home Theatre v4 felel. A Horizon kimagasló teljesítményét Intel Core i7 processzorok támogatják.

 

 

A Horizon egy mozgatható, helytakarékos és többfunkciós tablet. Ez az állítható eszköz lehetővé teszi használóinak, hogy változtassanak a készülék pozíciójának szögén és a magasságán a fekvő helyzettől egészen 90 fokos szögig. A Lenovo egy sor védelmi szolgáltatást is kínál a Horizon Tablet PC-hez, beleértve a tulajdonos otthonára vagy munkahelyére kiterjedő In-Home Warranty bővítést, és az akár 3 évre kibővíthető garanciát. Ezen kívül a Lenovo Premium Support szakértői elérhetőek telefonon vagy akár távoli eléréssel otthonról is, amikor csak szükséges.

The IdeaCentre Horizon Table PC nyár elejétől lesz elérhető a Lenovo partnerhálózatán és a www.lenovo.com oldalon keresztül. A készülék induló ára 1 699 dollár körül alakul.

 

 

 

 

Vissza