ZTE F555 Wombat - QWERTY gombsorral szerelt "butamobil"

Kütyü Magazin - 2013. január 3.

Az utóbbi hónapokban az Android-alapú nagyágyúi kapcsán került a címlapokra a ZTE, ám meglepő módon a nagy hajrában azokról sem feledkezett meg a kínai gyártó, akik nem vágynak okostelefonra.

A Full HD kijelzővel és négymagos processzorral felvértezett Nubia Z5 és a hasonló képességekkel megáldott Grand S biztosan rengeteg felhasználó szívéhez közelebb viszi majd a kínai gyártót, de mindig lesz egy olyan réteg a júzerek tömegében, amely ragaszkodik a jól megszokott fizikai gombokhoz és hidegen hagyják az okos funkciók.  A ZTE ezt nem felejtette el, ezért megalkotta az F555 Wombat nevű készüléket, amely nem más, mint egy teljes QWERTY gombsorral ellátott "feature phone", azaz "butamobil".

Az erszényes emlősről elnevezett újdonság már megszerezte az FCC jóváhagyását és egy fotó is előkerült róla a Phone Scoop jóvoltából. A képen jól látszik, hogy a Wombat igen egyszerű, mondhatni puritán külsőt kapott, ami az eddigi infók szerint hűen tükrözi tudását. Az AWS (1700MHz) sávon működő mobilban Bluetooth modult és 2 megapixeles hátlapi kamerát találunk, részletes specifikációját egyelőre homály fedi. A kijelző felett látható T-Mobile logó valószínűleg azt jelzi, hogy a készülék a szolgáltató saját márkás kütyüje lesz.

A ZTE F555 Wombat viszonylag átlagos készüléknek ígérkezik az egyre szerényebb kínálatú kategóriájában. A mobil két ütőkártyája az alacsony ár és a fizikai QWERTY gombsor lehet, mellyel jóval kényelmesebb a szövegbevitel, mint a hagyományos számgombos, vagy virtuális megoldásokkal.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza