E-könyv olvasó alkalmazás az új Windows 8 rendszerhez

forrás: Prím Online - 2012. november 28.

Az új Windows 8 operációs rendszer használata mellett az e-könyvek olvasása is egyszerűbbé válik. A felületet úgy alakítjuk, és olyan alkalmazásokkal bővítjük, amilyenekkel csak szeretnénk.

Az új operációs rendszer egyik korábbi Windows-hoz sem hasonlítható. Formabontó megjelenésével, könnyű kezelhetőségével, személyre szabhatóságával olyan problémákra nyújt megoldást, melyek a mai világban igazán aktuálissá váltak. A felületet úgy alakítjuk, és olyan alkalmazásokkal bővítjük, amilyenekkel csak szeretnénk. Ha például kényelmesen, internetkapcsolat nélkül szeretnénk könyvet olvasni, akkor azt egy e-book olvasó alkalmazással könnyen megtehetjük. Erre alkalmas a Book and Walk fejlesztése, mely igyekszik igazodni a Microsoft új szellemiségéhez, és letisztult megjelenésével egyszerűbbé tenni a művek közötti választást.

Nem csak a Microsoft életében számít mérföldkőnek a Windows 8 fejlesztése, hanem a bookandwalk.hu számára is nagy előrelépés, hogy újabb felületen lesznek elérhetőek a szolgáltatásai. Így már 5 platformon kapjuk ugyanazt az olvasási élményt úgy, hogy csak egyszer kell megvennünk egy könyvet. Ráadásul az elsők között fejleszthettek alkalmazást az új rendszerhez, így azon kevés szolgáltatók közé tartoznak a világon, akiknek e-bookjai szinte minden eszközön olvashatók. Ha valaki már vásárolt e-könyvet a webáruházban, annak csak telepítenie kell az olvasó klienst, és minden eddig megvásárolt műve megjelenik a Microsoft felületén.

A többi saját fejlesztésű alkalmazásukhoz hasonlóan ennek használata is ingyenes, és a felhasználó ugyanúgy, egyszerűen válthat a különböző eszközök között. Az e-book ugyanazokkal a megjegyzésekkel ugyanott fog megnyílni, ahol az Andriod-os, iOS-es vagy online felületen abbahagytuk. Jegyzetelhetünk, szövegrészeket emelhetünk ki, könyvjelzőket helyezhetünk el a műben, betűtípust, betűméretet, vagy hátteret válthatunk. Az oldal webes olvasója pedig ezzel egyidejűleg megújul, könnyebben kezelhetővé, és sokkal gyorsabbá válik. A vásárlási folyamat is egyszerűsödik, így egy e-könyvet 3 kattintással szerezhetünk meg!

A Windows 8-ra szánt e-könyv olvasó innen tölthető le.

 

 

Vissza