Samsung Galaxy Camera - Holnaptól, 140 ezer forintért

Farkas Norman - 2012. november 6.

Holnap landol az Egyesült Királyságban a Samsung Android 4.1 Jelly Bean rendszer köré épülő, négymagos processzorral meghajtott "okos kamerája", mely huszonegyszeres nagyításra is képes.

Az Egyesült Királyságban holnap kerül az üzletek pocaira a Samsung várva várt kamerája, mely nagy vonalakban úgy írható le, mint egy Galaxy S III-mal kiegészített, huszonegyszeres zoomra is képes fényképezőgép, mellyel meglepő módon akkor sem lehet telefonálni, ha SIM foglalattal és beépített 3G, vagy LTE modemmel kérjük (ezek ugyanis opciók a vásárlásnál). Persze talán jobb is így, de biztos, hogy sokak napját szebbé varázsolná, ha látnának néhány olyan embert az utcán, akik a kamerájukkal telefonálnak.

A Galaxy Camera holnap csak a  Samsung Brand Store-ban lesz elérhető, de egy nappal később már a Phones4U, a Carphone Warehouse és a Jessops is felveszi kínálatába. Utóbbinál ajándék 8GB-os memóriakártyával 400 angol fontba (kb. 140 ezer forint) kerül majd az újdonság 8GB-os kiadása, ami abszolút nem kevés pénz.

S, hogy mit kapunk ezért az összegért? Nos, a Galaxy Camera egy 128,7 x 70,8 x 19,1 milliméteres kütyü, ami 305 grammot nyom a mérlegen. A súly tehát  nem kicsi, de ez nem csoda, hiszen  olyan hardverelemek kerültek a masinába, mint a négymagos, 1,4GHz-es Exynos 4412 processzor, a Mali-400MP grafikus gyorsító, az 1GB RAM, a 8GB belső tárhely, a Bluetooth, GPS, WiFi és NFC modul, valamint a választható 3G, vagy LTE modem. A kamera energiaellátásáért egy 1650mAh kapacitású akkumulátor felel, ami kicsit kevésnek tűnik, hiszen a kamera hátoldalán egy energiaigényes, 4,8 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Super Clear LCD érintőképernyő foglal helyet. A készülék fedélzetén az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, mely lehetővé teszi, hogy maximálisan kihasználjuk a hardveres adottságokat.

Ami a Galaxy Camera hazai megjelenését illeti, nincsenek pontos információink, de az Expansys magyar oldala szerint 5-10 napon belül érkezik meg, fekete és fehér színben, 8GB tárhellyel áll majd a felhasználók rendelkezésére, ára pedig bruttó 146 525 forint körül alakul.

Vissza