Huawei Honor 2 - Négy mag, 4,5 col és HD felbontás 70 ezer forint alatt

Farkas Norman - 2012. október 31.

A kínai gyártó egy új, kiváló ár/érték aránnyal bíró okostelefont tett le az asztalra, mely a felső kategóriában száll versenybe a konkurens megoldások ellen. A négymagos processzorral és 4,5 hüvelykes HD kijelzővel felszerelt Huawei Honor 2 szoftveres szempontból sem gyenge, hiszen Android 4.1 Jelly Bean rendszerrel a fedélzetén érkezik.

A Huawei Honor volt az egyik első mobil a kínai gyártó portfóliójában, mely a felső kategóriát célozta meg. A készülék szuper á/érték arányával tűnt ki a tömegből, s frissen leleplezett utódja, a Huawei Honor 2 is ezen az ösvényen maradt, sőt kicsit túl is mutat elődjén e tekintetben.

A Honor 2 meghajtásáról a Huawei saját, K3V2 nevű processzora gondoskodik, mely négy 1,4GHz-en pörgő magot tartalmaz. Az erős CPU-t 2GB RAM és 8GB méretű, microSD kártyával bővíthető belső tárhely egészíti ki a zökkenőmentes működés érdekében.

A telefon egyéb szempontból sem gyenge, megjelenítője egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőképernyőben manifesztálódik, képalkotási képességeiért pedig egy 8 megapixeles, LED villanóval segített BSI kamera felel, mely akár 1080p Full HD videók rögzítésére is alkalmas. A telefon energiaellátását egy 2230mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, mely akár három napig is bírja egy feltöltéssel.

Ahogy fent említettük, az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerrel érkező okostelefon a friss szoftver és az ígéretes hardver ellenére igen barátságos árcédulát kapott, ugyanis mindössze 1888 kínai jüent (kb. 66 ezer forint) kell érte kicsengetni.

A Huawei Honor 2 a hét második felében válik előrendelhetővé Kínában, egyéb régiókban való megjelenéséről egyelőre nincs pontos információnk.

 

 

[Forrás: Engadget]

 

Vissza