HTC 8X: november másodikától Európában

Farkas Norman - 2012. október 9.

A HTC Windows Phone 8 rendszerű csúcsmobilja már november másodikán megérkezik a svájci Orange szolgáltató kínálatába, három nappal később pedig az Egyesült Királyságban is megvásárolható lesz.

Már a Windows Phone 8X by HTC bejelentésekor fény derült arra, hogy a készülék november közepén érkezik meg a magyar piacra, de a friss hírek szerint néhány közeli régióban korábban is beszerezhető lesz.

Svájc lesz az egyik első európai ország, melybe megérkezik az újdonság, a helyi Orange szolgáltató ugyanis november másodikára ígéri ügyfeleinek a telefont, melyet új hűségnyilatkozat aláírásával és minimum 56 angol fontnak megfelelő összegű havidíj vállalásával ingyen vihetnek majd haza. Három nappal később, azaz november 5-én az Egyesült Királyságban is kezdetét veszi a HTC 8X értékesítése, majd fokozatosan egyre több ország csatlakozik a sorhoz.

 

 

Ami a 8X árát illeti, sajnos nincs pontos információnk, de jó iránymutatásként szolgálhat, hogy a hazai Expansys kereskedőnél bruttó 141 388 forintért rendelhető elő.

A HTC 8X-ként is emlegetett Windows Phone 8X by HTC a Nokia Lumia 920 egyik legnagyobb riválisának ígérkezik. A polikarbonát házzal felvértezett készülék 4,3 hüvelykes HD érintőképernyőt, 1,5GHz-es, kétmagos Qualcomm processzort, 1GB RAM-ot, 16GB belső tárhelyet, 8 megapixeles hátlapi kamerát és Beats Audio hangrendszert tudhat magáénak.

 

[Forrás: Unwired View]

 

Vissza