Okostelefonhoz okos sisak

Vértes Judit - 2012. október 9.

Jó néha egyedül biciklizni, motorozni, gördeszkázni, ám megvan a veszélye. Baleset esetén nem biztos, hogy tudunk segítséget kérni. A sisakba épített ICEdot érzékelő azonban jelez, ha baj van.

Az ICEdot a sisakba épített érzékelő, mely baleset esetén jelzést küld az okostelefonra Bluetooth-on keresztül. Az ütés érzékelésekor bekapcsol a riasztó, és elkezdődik a visszaszámlálás. Ha a sérült jól van, kikapcsolhatja az alkalmazást. De ha megadott időn belül nem tudja kikapcsolni, a telefon felhívja az előzetesen beállított számot, és megadja a GPS koordinátákat. Így nem kell mozdulatlanul feküdni, és várni, amíg valaki ránk talál. Nyugodtan biciklizhetünk vadregényes helyeken. A sisak vigyáz ránk. Természetesen arra továbbra is vigyázni kell, hogy a telefonunk ép maradjon egy esetleges balesetnél is. De aki szereti az extrém sportokat, az bizonyára megtett ez ügyben minden óvintézkedést.

Az érzékelő gyártói még várják a befektetőket az Indiegogo oldalán. 150$-ért cserébe küldik az érzékelőt, amint összegyűlik a pénzügyi alap rá. 1000$-ért az érzékelő mellé elküldik az eszköz teszt-változatát is.

 

Vissza