Jönnek a Firefox OS alapú ZTE telefonok

Farkas Norman - 2012. szeptember 21.

Kiderült, hogy a kínai gyártó az Android, Windows Phone 7 és 8 rendszerek mellett a Mozilla OS platformon is képviselni szeretné magát néhány okostelefonnal.

Az utóbbi időben igen erős portfolióbővítést vehetünk észre a ZTE-nél. A gyártó nemrég előrukkolt androidos csúcsmobiljával, a Grand Erával, s fény derült Windows Phone 8 alapú üdvöskéire is. Úgy tűnik, ez még csak a kezdet, ugyanis a friss hírek szerint a jövő évben debütáló Firefox OS (korábbi nevén Boot to Gecko) rendszerben rejlő lehetőségeket is ki szeretné használni a kínai vállalat. Valószínűleg már az első negyedévben megérkeznek a Firefox OS köré épülő ZTE készülékek. 

Az információ nem is annyira meglepő, hiszen a HTML5 alapokon nyugvó Firefox OS kapcsán már nyilatkozott a Mozilla a ZTE-vel való együttműködéséről.

A Firefox OS vonzó a kínai óriás számára, hiszen az Android életképes alternatívája lehet, a felhasználók pedig biztosan örömmel fogadják majd az új platformot, mely felpezsdíti a mobilpiacot.

Rossz hír lehet viszont a RIM számára, hogy a Mozilla mobil rendszere nagyjából egy időben érkezik a megújult BlackBerry 10-zel, így a kanadaiaknak még kevesebb esélyük lehet a talpra állásra.
 

 

[Forrás: Engadget]

Kulcsszavak: Firefox OS, Mozilla, ZTE
Vissza