Kisebb és könnyebb a karácsonykor megjelenő új PlayStation 3

forrás Prim Online - 2012. szeptember 20.

A Sony bejelentette az új dizájnnal és kisebb méretekkel rendelkező PlayStation 3 modellt (PS3), mely karácsonyra szénfekete színben kerül az üzletek polcaira.

Az új PlayStation 3 három különböző kiszerelésben jelenik meg – egy 250GB és egy 500GB tárhellyel, valamint egy új 12 GB flash memóriával rendelkező modell formájában. A modellek, árak és megjelenési dátumok régiónként eltérnek. Ezen belül a modellek árazása Európában országonként is eltér majd, a 12 GB Flash memóriás PS3 pedig csak itt, illetve Hong Kongban lesz elérhető. Magyarországon az 500GB tárhellyel rendelkező modell javasolt fogyasztói ára 89 990 Ft, a 12GB Flash memória ára 67 990 Ft.Az új PlayStation 3 modell teljes belső átalakításon ment keresztül, így a gép súlya az első 60 GB-os PS3 modellhez képest a felével, a jelenlegi modellhez képest pedig 20-25 %-kal lett könnyebb. Az új design elcsúsztatható fedelet kapott, a lemezeket itt kell majd a konzolba helyezni.
A bővített merevlemez-kapacitás a játékokon felül egyéb szórakoztató tartalmak tárolására is tökéletesen alkalmas, így zenéinket, képeinket és videóinkat is élvezhetjük majd a gépen. A 12GB flash memóriás PS3 kapacitását pedig egyszerűen kibővíthetjük az új modellel egyidejűleg megjelenő 250 GB-os dedikált merevlemezzel, melynek használatával a flash memória nem használható belső tárolóként. Ezen felül a Sony több kiegészítőt is bemutatott, mint például a függőleges állványt, melyre akkor van szükség, ha állítva szeretnénk elhelyezni a gépet.
A PlayStation 3 2006. novemberi megjelenése óta a számos fejlesztőnek és kiadónak köszönhetően több mint 3300 Blu-Ray alapú játék jelent meg világszerte, melyet a PS one® classics sorozattal, valamint az ingyenes demó játékokkal együtt 4100 letölthető játék egészített ki.

A közeljövőben számos egyéb között olyan izgalmas címek megjelenése várható, mint a Call of Duty Black Ops 2 (Activision Publishing, Inc.), az Assassin’s Creed III (Ubisoft Entertainment.), a FIFA 13(Electronic Arts Inc.), a PlayStation All-Stars Battle Royale, a LittleBigPlanet Karting, a God of War: Ascension (Sony Computer Entertainment).

Vissza