Európai RAZR M 2GHz-es Intel processzorral - Motorola RAZR i [Videó]

Farkas Norman - 2012. szeptember 18.

A nemrég Amerikában bemutatott Motorola RAZR M európai változata RAZR i néven kerül az üzletek polcaira. A kontinensünkön piacra kerülő készülék nem csak nevében, hanem felszereltségében is eltér tengerentúli társától, ugyanis egy 2GHz órajelű Intel Atom processzor teljesít benne szolgálatot.

A Motorola a mai napon hivatalosan bemutatta Londonban a Motorola Droid RAZR M európai változatát, mely a RAZR i nevet kapta.

A 4,3 hüvelykes edge-to-edge (éltől élig érő) AMOLED érintőképernyővel, 8 megapixeles hátlapi kamerával és 2000mAh kapacitású akkumulátorral felvértezett készülék az amerikai testvérétől eltérően nem egy kétmagos Qualcomm processzort, hanem egy egymagos, 2GHz-en ketyegő Intel Atom processzort tudhat magáénak, melyet a chipgyártó kifejezetten böngészésre optimalizált. A mobil Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik, ám a friss hírek szerint az Intel CPU-ja már támogatja a 4.1 Jelly Bean verziót, így vélhetően nem kell lemondani a rendszerfrissítés lehetőségéről.

 

A Motorola RAZR i októberben landol a piacon, kontinensünkön elsőként az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban lesz elérhető. A telefon várható árát egyelőre homály fedi.

 

 

Az Engadget lefuttatott néhány benchmark tesztet, hogy kiderítse, mekkora teljesítménykülönbség fedezhető fel a Qualcomm kétmagos Snapdragon processzorával meghajtott RAZR M, a 2GHz-es, Intel Atom procis RAZR i és az ugyancsak Intel CPU-s, de alacsonyabb órajelen futó ZTE Grand X között. Az eredmények alapján a RAZR i gyengébb - bár a SunSpiderben fürgébb - amerikai testvérénél, a RAZR M-nél, a ZTE Grand X-et pedig minden tesztben lehagyja.

 

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza