Huawei Ascend D1 Quad XL – az a bizonyos plusz

Kütyü Magazin - 2012. augusztus 31.

A Huawei az IFA 2012 szakkiállításon mutatta be a Huawei Ascend D1 Quad XL prémium kategóriás okostelefont. Az Android 4.0 operációs rendszerrel működő készülék kijelző, processzor és akkumulátor tekintetében is egy kicsivel többet tud a többieknél.

A Huawei Ascend D1 Quad XL legnagyobb érdekessége, hogy rendkívül hosszú üzemidővel rendelkezik, amelyet egy speciális energiagazdálkodási technológia tesz lehetővé, akár 30 százalékkal csökkentve az energiafogyasztást. A 2600 mAh kapacitású akkumulátor így akár 15 órányi beszélgetési időt és 500 órányi készenléti időt garantál.

Az Ascend D1 Quad XL a teljesítmény terén is az élen jár: 1,2 GHz-es K3V2 processzorral és beépített 16 magos grafikus vezérlővel rendelkezik. Az 1GB RAM garantálja az alkalmazások közti gyors, gördülékeny váltást, míg a 8GB ROM-ban bőven marad hely a szórakoztató tartalmak számára, ráadásul a készülék tárhelye microSD kártyával akár 32GB-ig bővíthető. A 11,59 cm (4,5”) átmérőjű, nagy felbontású IPS+ érintőképernyő kiváló minőségben jelenít meg bármilyen tartalmat, a 330 PPI pixelsűrűségnek köszönhetően pedig erős napfényben is jól látható. Hogy a hangzás is tökéletes legyen, az okostelefonban Dolby Mobile 3 audiorendszer és Audience earSmart hangtechnológia kapott helyet.

A kettős LED vakuval rendelkező 8 megapixeles hátsó kamera a legújabb BSI technológia révén gyenge megvilágítás mellett is kiemelkedő képminőséget biztosít. A videotelefonálást és a HD-videók készítését a beépített, előlapi 1,3 megapixeles kamera segíti. A 1080 képpontos full HD felbontású mozgóképek egy MHL adapter*(Mobile High-Definition Link) vagy DLNA segítségével lejátszhatók arra alkalmas tévékészülékeken vagy monitorokon.

Az elegáns, 64,9 mm széles és 11,5 mm vastag mobil számos, csúcstechnológiás funkciót nyújt, amelyek a kompakt kialakítású érintőképernyőről egyszerűen vezérelhetők.

A Huawei Ascend D1 Quad XL 499 euró ajánlott kereskedelmi áron lesz elérhető Németországban 2012 negyedik negyedévétől.

Kulcsszavak: Huawei, IFA, quad-core
Vissza