Asus válasz a felhő-korszakra

forrás Prim Online - 2012. június 7.

Jonney Shih elnök bemutatta az ASUS Open Cloud Computingot, amely a szoftvereket, szolgáltatásokat és az „átalakuló” ASUS készülékeket egyetlen, egységes platformmá egyesíti.

Az ASUS Computex előtti „Hihetetlen innováció, végtelen lehetőségek” című sajtórendezvényén Jonney Shih elnök bemutatta a cég ASUS Open Cloud Computing (A.O.C.C.) nevű, teljeskörű megoldását a „mindenütt jelenlévő felhő” korszakára.
„Az ASUS-nál már évek óta várjuk ennek az izgalmas korszaknak a beköszöntét. Hisszük, hogy egy nyílt és kiegyensúlyozott architektúra biztosítja a létező legjobb megoldást a mindenütt jelenlévő felhő új korszakában” – mondta Shih, miközben bemutatta az A.O.C.C-t és vele együtt hihetetlenül innovatív termékek egész sorát: az ASUS TAICHI-t, a Transformer AiO-t, a Transformer Bookot, a Designo MX monitorokat és az RT-AC66U útválasztót, amelyekkel az „átalakulás” szó egészen új értelmeket nyer.

ASUS TAICHI
Az ASUS TAICHI egy karcsú, elegáns, remekül hordozható gép, amelynek legmeghökkentőbb jegye a kétoldalas, LED-háttérvilágított IPS/FHD-kijelző. A fedél külső oldalán található érintőképernyőjével a TAICHI új mobil lehetőségek egész tárházát nyitja meg, miközben egyszerre tölti be a notesz- és táblagép szerepét. Nyitott fedéllel ugyanolyan, mint minden más notesz-számítógép, ám csukott fedéllel a TAICHI egy pillanat alatt egy többujjas kezelésre is felkészített, stylusszal is kezelhető, érintőképernyős táblagéppé változik. Ami még nagyszerűbb: a két képernyő teljesen független egymástól, és akár egyszerre is használhatók, ami egy sor új, innovatív alkalmazás előtt nyitja meg a kaput. A 11,6 és 13,3 hüvelykes képernyőméretben megszülető TAICHI ugyanolyan könnyű és vékony, mint az ASUS ZENBOOK és a 3. generációs Intel Core processzoroknak, a gyors SSD tárolónak és a beépített kétsávos 802.11n Wi-Fi-nek köszönhetően kompromisszumok nélküli mobil teljesítményt kínál.

ASUS Transformer AiO
A félig „All-in-One” PC, félig táblagép Transformer AiO egy újabb innovatív készülék, amely zökkenőmentesen képes váltani a két üzemmód között, és ráadásul két operációs rendszer is található rajta, hogy a felhasználók szabadon kapcsoljanak át a Windows és Android között, ahogy a szükség hozza. A Windows 8-cal való működésre felkészített Transformer AiO egy megnövelt méretű, 18,4 hüvelykes, 10 ujjal kezelhető, LED-háttérvilágítású érintőképernyőt használ, amelyik könnyedén levehető a bázisállomásról és az AiO PC vezeték nélküli kijelzőjeként használható, megnövelve a PC hatótávolságát és lehetővé téve a munkát a lakás bármely pontján. A kijelző ezen felül egyetlen gombnyomással egy androidos táblagéppé alakítható.

ASUS Transformer Book
Az ASUS Transformer Book a világ első átalakítható noteszgépe – használói egy mozdulattal válthatnak a notesz- és táblagép között: egyszerűen csak le kell húzni a képernyőt. Azon felhasználók számára készült, akik szeretik pihenéskor a több ujjal kezelhető táblagépek kényelmes hordozhatóságát, viszont a munkához szükségük vagy egy hagyományosabb, windowsos noteszgépre. A 3. generációs Intel Core processzoroknak és a külön grafikus vezérlőnek, no meg az SSD és HDD tárolóknak, a 4 gigabájtnyi kétcsatornás DDR3 RAM-nak és az USB 3.0 kapcsolatnak köszönhetően a Transformer Book olyan teljesítményt nyújt, amely bőven felveszi a versenyt a piac egyéb noteszgépeivel. Emellett az ASUS SonicMaster technológia gondoskodik a kristálytiszta, mély basszusokkal teli hangok lejátszásáról a beépített hangszórókon keresztül.

ASUS Tablet 810 (Windows 8) ASUS Tablet 600 (Windows RT)
Az ASUS Tablet 810 (Windows 8) az Intel új generációs Atom processzorát és 2 gigabájtnyi RAM-ot tartalmaz, egy 64 GB-os eMMC tárolóval a felhasználói adatok számára. A 11,6 hüvelykes, 1366 x 768 felbontású kijelző Super IPS+ technológiára épül, hogy bel- és kültéren egyaránt kiváló, tiszta képeket nyújtson, a 10 ujjas vezérlést pedig a Wacom digitális tollának támogatása egészíti ki.

Az ASUS Tablet 600 (Windows RT) az NVIDIA négymagos Tegra 3 processzorát és 12 magos GPU-ját használja a kiemelkedő mobil grafikai teljesítmény eléréséhez; ezenfelül 2 GB RAM és 32 GB eMMC található benne a felhasználói adatok számára. A Tablet 600 10,1 hüvelykes, 1366 x 768 felbontású kijelző Super IPS+ technológiára épül, hogy bel- és kültéren egyaránt kiváló, tiszta képeket nyújtson.

Mind a 810, mind a 600 esetében a mellékelt mobil dokkoló az, amelyik azonnal átalakítja a táblagépeket egy kompakt, összehajtható, nagyszerűen hordozható géppé, teljes QWERTY billentyűzettel, touchpaddel, további USB-csatlakozókkal és plusz egy akkumulátorral, hogy még tovább lehessen használni a konnektortól távol is. Mindkét táblagépben az ASUS SonicMaster technológiája biztosítja a kiemelkedő minőségű hangokat, a beépített NFC érzékelők pedig a más, NFC-re felkészített készülékekkel való szinkronizálást.

ASUS Designo MX279H és MX239H monitorok
Az ASUS kijelzői iparágvezető minőségűek mind az élénk színek, mind az elegáns formatervek terén. Vonzó külsejükkel és keret nélküli, LED-háttérvilágított, matt, 178° betekintési szöget és kiemelkedő színreprodukciót biztosító IPS paneljeikkel az új, karcsú, elegáns, szépséget sugárzó Designo 27” MX279H és 23” MX239H kijelzők garantálják vásárlóik elégedettségét. A dupla HDMI-bemenet rugalmas csatlakozást kínál, a Bang & Olufsen ICEpowerrel közösen fejlesztett SonicMaster technológia pedig hihetetlen hangminőséget biztosít.

ASUS RT-AC66U útválasztó

Az ASUS RT-AC66U útválasztó a kétsávos, gigabites vezeték nélküli kapcsolatokat az ötödik generációs 802.11ac Wi-Fi (5G WiFi-ként is ismert) technológiával egyesíti – ez utóbbi akár háromszor nagyobb sebességet tesz elérhetővé, mint a jelenlegi 802.11n. Az egyik első olyan útválasztóként, amely erre képes, a gigabites vezeték nélküli igényeket összesen 1,75 Gbps sávszélességgel szolgálja ki a 2,4 és 5 GHz-es tartományban. E masszív adatátviteli kapacitás – valamint az ASUS AiRadar jelerősítési és -formálási technológia – révén kiválóan használható nagysebességű útválasztóként a forgalomigényes online alkalmazásokhoz. Az egyszerű ASUSWRT üzembe helyezés, a több SSID használata, valamint az IPv6 támogatása tovább bővíti a hálózati szolgáltatásokat, a kifinomult USB-s funkciók révén pedig az RT-AC66U igazán sokoldalúan, 3G-, FTP-, DLNA- és nyomtatókiszolgálóként is tud működni.
 

Vissza