Nagy nyomás alatt is kitűnően teljesít az új Lenovo ThinkStation sorozat

forrás Prim Online - 2012. április 26.

A Lenovo ThinkStation sorozata a S30, C30 és D30 modellekkel bővül. Az új munkaállomások mindegyike a teljesítményt és megbízhatóságot növelő legmodernebb Intel Xeon E5 processzorral érkezik. Az új ThinkStation gépeket a továbbfejlesztett funkcionalitás és az innovatív tervezés jellemzi.

Mindhárom modell halk, megbízható és nagyteljesítményű megoldást biztosít olyan számítógépek által támogatott szakterületeken, mint a számítógép-vezérelt tervezés (CAD) vagy mérnöki munka, a nagy adatmennyiséget kezelő pénzügyi vagy orvosi területek, ahol magas igényeknek kell megfelelni. A gyorsabb memória és a jobb energiahatékonyság a ThinkStation használói számára gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé.

Páratlan sebesség és teljesítmény

Mind a magas teljesítmény és a nagy sebesség szakszerű tervezés eredménye. A Lenovo legújabb munkaállomásai a memóriateljesítmény növelésének köszönhetően többfunkciós, professzionális munkát tesz lehetővé. Mindegyik modell a legmodernebb, nagyteljesítményű technológiát kínálják különböző variációkban:

·    Egyszerre több funkció alkalmazása esetén a nagyobb sebesség érdekében választható a legújabb Intel Xeon E5 1600/2600 processzor
·    Rendelhető professzionális NVIDIA Quadro grafikai kártya és az NVIDIA Telsa kártyát használó Maximus
·    A sebesség növelhető az elérhető 256GB 1600MHz DDR3 memóriával és a tízszeres adatátviteli sebességet nyújtó USB 3.0-mal
·    Átfogó ISV (független szoftvergyártók) tanúsítvány, ami tartalmazza az ISV applikációk legújabb verzióit

Környezetbarát faktor

A nagy teljesítmény mellett a Lenovo ThinkStations S30, C30 és D30 rendkívül energiatakarékos és környezetkímélő. Akár 90 százalékos energia-megtakarítást is elérhetünk ezekkel az Energy Star 5.0 minősítéssel rendelkező és 80 Plus Gold tápegységgel ellátott gépekkel. A „zöld” tervezés kiterjed a külsőre is: akár 65 százalékban újrahasznosított anyagokból készültek.


Lenovo ThinkStation C30 – A világ legkisebb duplaprocesszoros munkaállomása

A duplaprocesszoros ThinkStation C30-at kifejezetten azok számára fejlesztették, akik pénzügyi szolgáltatásokat végeznek, tervező szoftverekkel (CAD) vagy digitális tartalomgenerálással foglalkoznak.
A ThinkStation C30 két újgenerációs Intel Xeon E5 2600 processzorral és akár NVIDIA Quadro 6000 vagy dual NVIDIA Quadro 5000 grafikuskártyával érhető el. Egy 42U rack szekrényben elfér akár 14 munkaállomás is, vagy négy C30s egy normálméretű munkaasztal alatt. NVIDIA Quadro grafikai kártya és Tesla kártya kombináció jelentősen felgyorsítja a képi megjelenítési funkciókat. Tovább növeli a teljesítményt a tökéletesített 128GB 1600 MHz DDR3 memória, valamint a PCI Express 3.0 valamint az USB 3.0 használatával az USB 2.0-nál tízszer nagyobb adatátviteli sebességet érhetünk el.

A C30 esetében az ISV által minősített és szabadalmaztatott díjnyertes tervezés, valamint a hűtési technológia lehetővé teszi a teljesítmény legkisebb helyen történő maximalizálását, ezzel bizonyítva a Lenovo műszaki szakértelem iránti elkötelezettségét. A C30-ast háromcsatornás hűtési rendszerrel szerelték fel, ami az alkatrészek folyamatos hűtését biztosítja, ezzel növelve azok megbízhatóságát más duál processzoros gépekhez képest.

Lenovo ThinkStation D30 – Extrém teljesítmény korlátok nélkül

Lenovo ThinkStation D30 szembenéz a legintenzívebb számítástechnikai kihívásokkal és megfelel az olyan extrém igényeknek, amelyeket a háromdimenziós terméktervezés és animáció vagy a csúcsszintű szoftverfejlesztések tesznek szükségessé. A legújabb, akár 8 magos Intel Xeon E5 2600 processzorral, és az akár két NVIDIA Quadro 6000 grafikai kártyával szerelt D30-at azért feljelsztették, hogy a szakemberek számára a teljesítménykorlátok kitolódjanak.

A Lenovo D30 a legfeljebb 16 DIMMS és 1600 MHz memória teljesítménnyel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerre több tevékenységet végezzenek. A D30 mindemellett 3-csatornás hűtési rendszerével megakadályozza a gép túlmelegedését, ami rendkívül megbízhatóvá teszi, halk üzemmódja pedig kellemes munkakörülményeket biztosít.

Lenovo ThinkStation S30 – Az alapvető professzionális szintű számítástechnikai

A költségkímélő, ám nagy teljesítményű megoldást kereső felhasználók számára a ThinkStation S30 jelenti az érték és a teljesítmény tökéletes kombinációját. Középkategóriás megoldásként a legújabb Intel Xeon E5 1600/2600 processzorral érkezik az S30-as, amely támogatja az NVIDIA diszkrét grafikai megoldásait, mint a Maximus, Quadro és Tesla konfigurációkkal.

A ThinkStation S30-on a teljesítményt a top ISV szoftverekre optimalizálták, valamint gyorsabb az adatátviteli sebesség, támogatja az USB 3.0-t és akár 128GB memóriával rendelhető.

Az S30-as ideális megoldást jelent a 2D és 3D digitális tartalmakat előállító szakemberek számára, középkategóriás CAD és EDA applikációkat használóknak, valamit azoknak, akik kompromisszumok nélküli teljesítményre vágynak alacsonyabb áron.

A C30-as széria május 9-től, míg a S30 és a D30 már elérhető hazánkban nagyvállalatok valamit kis- és középvállalkozások számára.
 

Kulcsszavak: Lenovo, munkaállomás
Vissza