Egy hét múlva debütál az iPad 3

Farkas Norman - 2012. február 29.

Az Apple március 7-én tartja sajtótájékoztatóját, s már ki is küldte az arra szóló meghívókat. Az eseményen kerül sor a legújabb iPad bemutatására, mely elődjeinél fejlettebb processzort és nagyobb felbontású megjelenítőt kapott.

Az Apple közelgő sajtóeseményén végre lehullhat a lepel a várva-várt táblagépről, s végre elcsitulhatnak az azt övező pletykák. Bár közel a premier, még mindig rengeteg kérdés merül fel az újdonsággal kapcsolatban.

A korábbi pletykák egy négymagos A6 processzort emlegettek az iPad 3 processzoraként, ám a legfrissebb információk szerint egy duplamagos A5X teljesít majd benne szolgálatot, mely rendkívül fejlett grafikus teljesítménnyel kecsegtet.

Szintén új hír, hogy az iPad 3 megjelenítője egy 1600 x 1200 pixel felbontású, 10 hüvelykes érintőképernyőben manifesztálódhat, mely jóval szebb képpel kecsegtet, mint a korábbi verziókból ismert, 1024 x 768 képpontos társa. Egyelőre rejtély, hogy a jövevény vastagabb lesz-e elődeinél a felturbózott akkumulátora miatt, vagy a gyártó mérnökei méretnövekedés nélkül meg tudták-e oldani a bivalyerős telep beépítését.

Szerencsére egy hét múlva mindenre fény derül, mi pedig izgatottan várjuk az iPad következő generációját.

Vissza