PowerShot S100 és SX40 HS fényképezőgépek a Canontól

Kütyü Magazin - 2011. szeptember 15.

A Canon mai sajtótájékoztatóján volt szerencsénk megismerni a gyártó két legújabb fényképezőgépét, melyekben a jelenleg elterjedt DIGIC 4-nél hatszor gyorsabb DIGIC 5 processzor dolgozik. Mindkét készülék újítások tömkelegét kínálja a felhasználók széles körének.

A mai nap folyamán egy rövid műsorral (kép fent) megfűszerezett rendezvényen mutatta be legújabb modelljeit a Canon. A táncos előadást és prezentációt követően közelebbről is szemügyre vehettük a vadonatúj fényképezőgépeket. Mindkét masináról elmondható, hogy igen tetszetősre sikeredett. Az S100 kiváló választás lehet az amatőr fotósok számára. Az SX40H S nagyon egyszerűen kezelhető, így rendkívül széles körben alkalmazható készülék.

Canon PowerShot S100

A PowerShot S-sorozat eddigi legnagyobb teljesítményű modellje az új f/2,0 Canon objektívnek és a továbbfejlesztett – nagy érzékenységű érzékelőt és az új DIGIC 5 processzort egyesítő – HS System rendszernek köszönhetően kitűnő választás a felhasználók számára.

A mindössze 26,7 mm-es, matt fekete és titánium ezüst változatban kapható modellt volt szerencsénk élőben is szemrevételezni.A 24 mm-es ultraszéles látószög és az 5,0-szörös optikai zoommal rendelkező Canon objektív kiváló teljesítményt és rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. A Canon Intelligens képstabilizáló rendszerének köszönhetően pedig éles, tiszta állóképek és videók készíthetők. A GPS funkció segítségével rögzíthetjük a felvétel készítésének helyét és idejét. Az új fényképezőgéppel Full HD minőségű videók készíthetők, a nagy teljesítményű DIGIC 5 processzor pedig – minden körülmények között – nagy felvételi sebességet és még jobb képminőséget biztosít a felhasználók számára.

Legfontosabb jellemzők:

·  Nagy érzékenységű 12,1 megapixeles Canon CMOS (1/1,7 típusú)

·  HS System, nagy teljesítményű DIGIC 5 processzorral

·  Ultraszéles, 24 mm-es, f/2,0, 5-szörös zoom objektív. Intelligens képstabilizáló rendszer

·  Objektív vezérlőgyűrű, NR-vezérlés és RAW

·  GPS

·  Full HD, HDMI

·  Nagyméretű, 7,5 cm (3,0 ”) képátlójú LCD-kijelző

·  Nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétel

·  Integrált Smart Auto technológia, több területes fehéregyensúly

·  Külön megvásárolható vízálló tok

 

Canon PowerShot SX40 HS

A PowerShot SX40 HS a Canon legújabb nagy teljesítményű, ultrazoomos  fényképezőgépe. Az új modell 35-szörös, ultraszéles látószögű zoom objektívet, teljes körű kézi vezérlést és Full HD minőségű videofelvételt biztosít a felhasználók számára. Ideális választás olyan fotósoknak, akik a DSLR gépek rugalmasságát és beállítási lehetőségeit, valamint a hatalmas fókusztávolságot egy kompakt gépben egyesítve szeretnék használni.

A PowerShot SX40 HS modellben található új DIGIC 5 processzor növeli a HS System rendszer teljesítményét, és a Full HD (1080p) minőségű videofelvétel támogatás mellett speciális felvételi beállításokat is kínál a felhasználók számára. A hatalmas zoomtartománynak köszönhetően bármilyen téma – a versenypályák nagy- sebességű eseményeitől az afrikai síkságok távoli állatain át, az absztrakt közeli felvételekig – könnyedén rögzíthető. Az új Intelligens képstabilizáló rendszernek köszönhetően minden esetben éles képeket, valamint egyenletes és tiszta a videofelvételeket készíthetünk.

Legfontosabb jellemzők:

·       35-szörös, ultraszéles látószögű zoom, ultrahangos motorral

·       Képstabilizátor (4,5 fokozatú), és Intelligens képstabilizáló rendszer

·       HS System (12,1 megapixel) DIGIC 5 processzorral

·       Full HD, HDMI

·       6,8 cm (2,7”) képátlójú, kihajtható LCD kijelző, EVF

·       Integrált Smart Auto technológia, több területes fehéregyensúly

·       Nagy sebességű, kiváló minőségű sorozatfelvétel

·       Manuális üzemmódok

·       Zoomtámogató funkció

·       Több kiegészítő

 

További infó: Canon


 

 

Vissza