Elérhető a Samsung home launchere – Pure Breeze Launcher

Farkas Norman - 2011. szeptember 3.

Letölthető az Android Market felületéről a koreai gyártó alkalmazása, mely a Kite funkcióval hoz némi újítást az Androidot használók mindennapjaiba.

Nemrég beszámoltunk a MIUI rendszer home launcheréről, melyet – reményeink szerint – többen is kipróbáltak már olvasóink közül. Ha netán nem lennél teljesen tisztában azzal, hogy mi is az a home launcher: ezek olyan alkalmazások, melyekkel megváltoztathatjuk az androidos telefonunk kezelőfelületét, alkalmazástól függően akár a menüstruktúráját is. Ilyen program például a LauncherPro, vagy az ADW Launcher.

A Samsung először rukkol elő egy efféle alkalmazással, mely a Pure Breeze Launcher névre hallgat. Mivel viszonylag erős konkurencia van jelen a Marketen ebben a kategóriában, ezért valami újat is kellett hoznia a Samsung üdvöskéjének. Hozott is, méghozzá a Kite funkciót, amely abban nyilvánul meg, hogy ha egy alkalmazás futása közben megnyomjuk a home gombot, akkor nem lép ki a telefon és repít minket a főképernyőre, hanem a Kite jelenik meg az alkalmazás fölött, melyben elvégezhetjük a nekünk tetsző műveletet. Az alkalmazásunk látható marad a Kite átlátszó háttere mögött és ha megnyomjuk a vissza gombot, akkor ott folytathatjuk a munkamenetet, ahol abbahagytuk, mintha mi sem történt volna. Nagy előny tehát, hogy a home gomb véletlen megnyomásával nem szállunk ki az alkalmazásból, hanem egy gombnyomással visszatérhetünk belé.

Az alábbi 2 videó hivatott bemutatni a Pure Breeze alkalmazást, melyet ingyen, illetve 380 Ft-ért is letölthetünk az Android Marketről. Annyi a különbség a két változat között, hogy fizetős verzió egy kicsit több funkcióval bír.

Várjuk a tapasztalatokat a hozzászólásokhoz!

 

Vissza