Nyolcadik alkalommal jön a MediaMarkt fotópályázata

Kütyü Magazin - 2023. október 18.

Immáron 8. alkalommal szervez országos fotópályázatot a MediaMarkt. A versenyre ezúttal is 5 kategóriában lehet majd nevezni, amelyek közül négy előre meghatározott, az ötödik pedig a közönség által választott téma lesz. A nevezési időszak november 6-án kezdődik és egészen december végéig tart. Az értékes nyeremények mellett elismerésként a legjobb pályamunkákból a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban rendeznek kiállítást.

Magyarország, természet, portré, karácsony – ebben a négy kategóriában már biztosan lehet nevezni az idén nyolcadik alkalommal meghirdetett országos fotópályázaton, amelyre lelkes profi és amatőr fotósok, valamint civilek pályamunkáit is a várja a MediaMarkt. Az ötödik kategóriát ez alkalommal a közösségi médiában szavaztatja meg a szervező: 2023.10.09 és 2023.10.22. között a Facebook felhasználók szerelem, utazás és sport tematikákra adhatják le a voksaikat a műszaki áruház oldalán. A megmérettetésben bárki nevezhet, aki elmúlt 18 éves, és pályaműve megfelel a nevezési feltételeknek. 

„Manapság, amikor már szinte mindenki kezében kamerával rendelkező okos telefon van, tehetséggel, hozzáértéssel és természetesen szerencsével is, de bárki díjnyertes fotót készíthet. Nagyon izgalmasnak találjuk az ebben rejlő lehetőségeket és izgatottan várjuk a beérkező pályamunkákat” – mondta a felhívással kapcsolatban Karczub-Lehoczky Fanni, a Media Markt Magyarország marketingvezetője.

A beérkezett pályaművek elbírálására a MediaMarkt idén is a fényképészet neves hazai szakértőit kérte fel. A zsűri két új tagja szintén több évtizedes szakmai tapasztalttal rendelkezik a képalkotás művészetének világában. Kleinhappel Frigyes, festő, grafikus, fotográfus, a Belvárosi Képzőműhely művészeti vezetője fotózásra buzdít mindenkit, aki érzi magában a késztetést, hogy kipróbálja magát: „Hogy miért érdemes nekivágni a fotózásnak? A fotózás egyrészt tanít... Látni, keresni, felfedezni, megkülönböztetni, gondolkodni, tervezni, és még hosszasan sorolhatnám, mennyi képességet képes fejleszteni. De talán a legfontosabb, az az élmény, ami az alkotás folyamatán végigkísér.”

 

 

"A fényképezés során a fények, a formák és a tónusok kellő egyensúlyára érdemes figyelni a képen. Ezek az összetevők minden témára igazak. Akár természetet, akár portrét fényképezünk." – tanácsolja a pályázóknak a másik új zsűritag, Illyés Tibor, a Magyar és a Nemzetközi Sportújságírók Szövetségének tagja, többszörösen díjazott fotográfus, aki 1994 óta az MTI fotósaként számtalan megismételhetetlen pillanatot örökített meg az utókornak.

Idén első alkalommal a fotópályázat támogató partnere a CEWE Magyarország Kft. lesz, akik a számukra legjobban tetsző alkotást különdíjban is részesítik. „Örömmel és büszkeséggel veszünk részt a MediaMarkt Fotópályázatában, ahol az egyes pillanatképeken keresztül ismét felszínre törhetnek a fotózásban rejlő történetek, csodák és értékek, hiszen egy kép többet mond ezer szónál” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Ablonczy László, a CEWE Magyarország Kft kelet európai értékesítési és marketing igazgatója.

A szervezők felhívják a pályázók figyelmét a játékszabályzat alapos átolvasására az érvénytelen pályázatok elkerülése érdekében. A pályaművek leadására egészen december 31-ig van lehetőség, a fotók leadása azonban most is regisztrációhoz kötött. Egy pályázó egy kategóriában csak egy képet adhat be, de akár az összes témakörben pályázhat. A kategória győztesek mellett további 50 pályaműnek esélye lesz a közönségdíjra, ugyanis a zsűri által legjobbnak ítélt 50 képre bárki leadhatja majd a voksát az áruház Facebook oldalán. 

 

 

A MediaMarkt Fotópályázat legfontosabb tudnivalói:

 

1. Nevezési időszak: A pályaműveket 2023. november 6. és december 31. között várják a szervezők.

2. Pályázat menete: A pályázó kizárólag a https://mmapp.hu/fotopalyazat/regisztracio weboldalon történő regisztráció után, az így létrehozott felhasználói fiókon keresztül nyújthatja be pályázatát. A benyújtás során felhasználói fiók létrehozása és egy pályázati űrlap kitöltése szükséges.

3. Zsűri:

Illyés Tibor – fotográfus, MTI

Mekli Zoltán – fotográfus, Magyar Fotóművészek Világszövetsége tag

Kleinhappel Frigyes –művészeti vezető, Belvárosi Képzőműhely 

Koncsol Tünde – fotóművész

Szabó Miklós – fotográfus, Nemzeti Sport 

Szabó Béla – fotóművész 

4. Díjak: A kategóriák győzteseinek nyereménye egy 200.000 Ft értékű vásárlási utalvány, míg az ezüstérmesek 100.000 Ft, a harmadik helyezettek pedig 50.000 Ft értékű MediaMarkt ajándékutalványban részesülnek. 

Közönségszavazás menete és díja: 

– A zsűri értékelése alapján az 50 legjobb pályamű szerzői egy-egy 5.000 Ft értékű MediaMarkt ajándékkártyát nyernek. Emellett a MediaMarkt saját Facebook oldalán szavazásra bocsátja az 50 kiválasztott képet, a felhasználók által legtöbb szavazatot kapott kép különdíja pedig egy 50.000 Ft értékű MediaMarkt utalvány. 

CEWE különdíj:

– Minden pályázó asztali fotónaptárra beváltható 50%-os CEWE kuponban részesül, valamint a Cewe Magyarország Kft által legjobbnak talált pályamunka díja egy 100.000 Ft értékű CEWE ajándékutalvány.

5. Játékszabályzat és további információ: A fényképfeltöltéssel, kategóriákkal, adatvédelmi szabályzattal, a játékszabályzattal, valamint a nyereményekkel kapcsolatos további információk a MediaMarkt oldalán lesznek elérhetőek.

 

A MediaMarkt Fotópályázatra beküldött művek zsűrizése 2024. január 2. és január 14. között zajlik majd, a győztesek névsora várhatóan 2024. január 17 és január 24. között kerül ki a MediaMarkt Fotópályázat aloldalra. A legjobb pályamunkák kiállítására várhatóan februárban kerül sor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

Vissza