BenQ projektor a professzionális szintű házimozihoz

Kütyü Magazin - 2023. április 12.

A BenQ, a vizuális megoldások és a digitális életstílus-eszközök nemzetközileg elismert innovátora bemutatta a GP500-as 4K LED okosprojektort, amely a digitális mozi autentikus színvilágát és a mozira jellemző hangteljesítményt intelligens telepítési funkciókkal kombinálja elegáns, modern kivitelben. Az Android TV-vel felszerelt, „minden az egyben” GP500 LED-es okosprojektor felhívás a rajongóknak, hogy újraálmodják az avantgárd házimozit az egyszerű, mégis hatásos egyedi beállításokkal, és a tartós, karbantartást nem igénylő képi ragyogással.

"A GP500 forradalmasítja a hagyományos házimozit a digitális filmgyártás DCI-P3 szabványának 90%-át lefedő LED-alapú színhűséggel, a fejlett képi beállíthatósággal és a BenQ házimozi vetítésre jellemző egyszerű telepítési rugalmassággal együtt" – mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. "A 360°-os, négy hangszórós treVolo hangrendszer magával ragadó koncerttermi hangzásával körülvéve a GP500 valóban kiemelkedő.”

 

 

A GP500 – széles DCI-P3 színtér-lefedettségének köszönhetően – a filmkészítők szándékainak megfelelő, élethű színeket produkál, a BenQ automatikus színkalibrációja (Auto Color Calibration) pedig megőrzi a LED-ek színpontosságát a hosszú távú színhűség érdekében. A látványos CinematicColor minőség a valódi 4K-UHD (8,3 millió különálló pixel) felbontáson ragyog, az optimalizált HDR-rel javított HDR10/HLG támogatással, így minden filmes részletet hitelesen jelenít meg a nagy képernyőn. 

 

 

A GP500 négy ideálisan kiegyensúlyozott, négy irányba sugárzó, szélessávú hangszórót használ, amelyek teljes 360°-os hangteret hoznak létre. Ezt a moziminőségű bassz-reflex sugárzó doboz egészíti ki, a szobát bármely pontban betöltő hangzás érdekében. A díjnyertes treVolo pszichoakusztikus hangolás a független DSP-vel magával ragadó 3D hangzást hoz létre, és minden egyes hangszóró egyedileg konfigurálható a pontos, a nézőtérhez optimalizált sztereó leképezés érdekében. 

Az elegáns profilú, gyönyörűen megformált GP500 a fejlett telepítési funkciókkal minden gond nélkül illeszkedik a modern belső terekbe. A nagy, 1,3-szeres zoomos, 4K-optimalizált objektív 100"-es vagy még nagyobb képernyőt képes megvetíteni 3 m-es távolságból. Automatikus élességállítás, automatikus 2D trapézkorrekció és képernyőillesztés segít, hogy bármilyen térben professzionális, téglalap alakú képet nyújtson. 

 

 

A beépített intelligens Android TV streaming alkalmazások, köztük a Prime Video, a Hulu és a YouTube, valamint a natív AirPlay és Chromecast támogatás végtelen lehetőségeket kínál, a GP500 pedig univerzálisan csatlakozik a korlátlan szórakozási lehetőségekhez a két HDMI 2.0b (HDCP 2.2), az USB 2.0, az ARC/SPDIF többcsatornás hang, valamint a kétsávos 2,4/5G Wi-Fi és a Bluetooth segítségével.

Az egyedülállóan strapabíró, 2015-ben Oscar-díjat kiérdemlő, és a világ digitális mozijainak 90%-ában használt DLP (Digital Light Processing) technológiával működő GP500 4K LED projektor hosszú távon tartós képminőséget biztosít pontos színekkel és borotvaéles kontúrokkal, anélkül, hogy karbantartást igényelne vagy meghibásodna.

Kulcsszavak: projektor, Benq
Vissza