Az LG a CES-en mutatta be, milyen a tökéletes okosotthon-élmény

Kütyü Magazin - 2023. január 10.

Az LG Electronics (LG) a Home Connectivity Alliance (HCA) igazgatótanácsának tagjaként a 2023-as CES kiállításon mutatta be, milyen a gördülékeny okosotthon-élmény. Más HCA-tagvállalatokkal együtt az LG az eseményen azt demonstrálta, hogyan teszi lehetővé az új HCA 1.0 specifikáció azt az átjárhatóságot, amelynek révén a különböző márkák intelligens otthoni megoldásai zökkenőmentesen működhetnek együtt a tökéletesen összekapcsolt otthoni kényelemért.

A HCA kiállítási standján az LG a szövetség többi tagjának eszközei mellett állította ki legújabb intelligens háztartási készülékeit – köztük a MoodUP hűtőszekrényt, a WashTower ruhatisztítási megoldást, az ARTCOOL Gallery légkondicionálót és a PuriCare AeroTower légtisztítót. A látogatók a HCA Bármilyen alkalmazás bármilyen eszközhöz víziójának gyakorlati megvalósítását tekinthették meg, amelynek lényege, hogy a felhasználók az egyes márkák termékeit a gyártók saját intelligens vezérlőközpontjain – például az LG intuitív ThinQ alkalmazásán – keresztül kezelhetik. Az átjárhatóság ezen új szintjét jelenleg a HCA tagvállalatai, köztük az LG is támogatja.

 

 

A már meglévő Cloud-to-Cloud (C2C), azaz felhőalapú szolgáltatások interoperabilitására vonatkozó iparági szabványok felhasználásával az új HCA 1.0 specifikáció azért jött létre, hogy a háztartási gépek, televíziók és HVAC-rendszerek márkától függetlenül zökkenőmentesen működjenek együtt. A vásárlók nem csak az újonnan bemutatott modelleket használhatják ilyen módon: a már meglévő, a HCA 1.0 specifikációt támogató intelligens eszközeiket és HVAC-rendszereiket is komolyabb szoftverfrissítések nélkül kapcsolhatják össze.

 

 

A HCA 1.0 specifikáció a tagvállalatoknak is segít abban, hogy a jövőben fenntarthatóbbá tegyék az okosotthon-rendszereket: a szövetség tagjainak készülékeiből gyűjtött felhasználói adatok nyomán ugyanis a gyártók hozzájárulhatnak az otthoni energiagazdálkodás javításához.

„A HCA tagjaként az LG hozzájárul a biztonságos és márkától függetlenül gördülékenyen összekapcsolt otthoni ökoszisztéma megvalósításához” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Vállalati együttműködéseink és a nyílt innováció révén továbbra is olyan megoldásokat kínálunk a felhasználóknak, amelyekkel életmódjuk tudatosabb és kényelmesebb lehet.” 

Vissza