Díjnyertes formatervezés gaming specifikációkkal párosulva

Kütyü Magazin - 2022. augusztus 23.

Az exkluzív dizájn márka Porsche Design és az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – együttesen mutatják be a Porsche Design AOC AGON PRO PD27S 68,6 cm-es/27 hüvelykes, prémium, a Porsche sportkocsi elemei által inspirált gaming monitort. 

A 165 Hz-es frissítési ráta, amely 170 Hz-re növelhető, az 1 ms GtG válaszidő, valamint a DisplayHDR 400 tanúsítvány és a széles színskála a PD27S modellt a gaming monitorok sportkocsijává emeli. A PD27S szembetűnő, letisztult és funkcionális formatervezést ötvöz a csúcstechnológiával, és mindig megfelel a felhasználói igényeknek a mindennapi teendőktől kezdve az üzleti célú használaton át a szórakozásig és a nagy teljesítményű gamingre való használatig.

„Portfóliónkat a Porsche Designnal közösen létrehozott új modellel bővítjük. A PD27S ugyanazon funkcionális és művészi formatervezésű platformmal rendelkezik, mint az idei évben forgalomba hozott PD32M modell, és mainstream gaming funkciókat biztosít stílusos csomagolásban”, – mondja Stefan Sommer, a TPV globális marketingvezetője.

 

„Az AGON by AOC prémium márkával folytatott sikeres partnerségre alapozva, a Porsche Design újra sportkocsik által insiprált dizájnt visz a gaming iparágba. Az „iF Design Award 2022” és a „Red Dot Award: Product Design 2022” díjaival büszkélkedő Porsche Design AOC AGON PRO PD27S magas kritikusi elismerést kaptott, miközben a teljesítménye és a technológiai innováció szintje ugyanolyan lenyűgöző, mint a formatervezés“, – mondta Roland Heiler, a Porsche Design formatervezési részlegének vezetője.

 

Díjnyertes formatervezés

A PD27S ugyanazon kifogástalan funkcionális formatervezéssel rendelkezik, mint az áprilisban bemutatott, 32 hüvelykes PD32M modell. A PD27S elnyerte az „iF Design Award 2022” és a „Red Dot Award: Product Design 2022” díjakat. Az intenzív, hosszú ideig tartó videojátékozás során a játékosok számára fontos, hogy szilárd és robusztus gaming-felszerelésük legyen. A PD27S fő vonzereje a homokfúvott alumínium öntött állvány, amely masszív, funkcionális felépítésével és egyedi formájával egy sportautó kormánykerékére és kerékküllőkre emlékeztet. A PD27S letisztult, egyszerű kialakítása kúpos felületekkel rendelkezik a monitorház hátulján és oldalain, követve a belső alkatrészek funkcionális elrendezését. A fémhálós betétek – hasonlóan az autók léghűtéses nyílásaihoz – a készülék bal és jobb oldalán található hangszóróknak adnak otthont. Ezek a részek közvetett, személyre szabható RGB-háttérvilágítással (Light FX) rendelkeznek a dinamizmus növelése és a játékélmény elmélyítése érdekében. Az ergonomikus állványnak köszönhetően a PD27S pivot módot, 150 mm-es állítható magasságot, valamint dönthető és elforgatható beállítást is lehetővé tesz.

 

A legkorszerűbb technológia

A PD27S exkluzív kialakítása az AGON by AOC kijelzők terén szerzett kiemelkedő szakértelmével párosul, lenyűgöző funkciókat biztosítva az ambiciózus gamerek számára. A Porsche Design AOC AGON PRO PD27S lapos IPS-panellel (AAS) rendelkezik a magas színpontosság és a széles színskála érdekében. A 10 bites IPS panel erőteljes és élénk színreprodukciójának köszönhetően a PD27S lefedi a DCI-P3 színskála 95 százalékát és az sRGB színskála 99 százalékát, így kiválóan teljesít minden olyan feladat során, ahol a színek kritikus fontosságúak. A DisplayHDR 400-tanúsítvánnyal rendelkező PD27S színgazdagságát tovább fokozza, hogy a kijelző képes dekódolni és reprodukálni a filmek, videók és játékok nagy dinamikatartományú tartalmát, így élethű képeket jelenít meg.

 

Az éles QHD felbontásnak (2560x1440) köszönhetően a PD27S 27 hüvelykes képátlója magas, 109 ppi-s képpontsűrűséggel rendelkezik, amely tökéletesen alkalmas a mindennapi üzleti használatra. A QHD felbontást kiemelten szeretik az ambiciózus gamerek is, hogy könnyen és egyidejűleg érjenek el magas képkockasebességet és képélességet. A 165 Hz-es / 170 Hz-es frissítési ráta és az 1 ms GtG válaszidő gördülékeny mozgást biztosít a gyors ütemben zajló játékokban, gyakorlatilag nulla ghosting hatással. Az Adaptive-Sync technológiának köszönhetően a PD27S támogatja a változó képfrissítési gyakoriságot, így kiküszöböli az olyan műtermékeket, mint a képtörés és a szakadozás.

 

Fejlett munkaeszköz a mindennapokra

A PD27S nem egyszerűen gaming monitor, hanem csúcskategóriás multifunkciós modell. A 4 portos USB 3.2 hubbal ellátott monitorhoz a külső eszközök, például billentyűzetek, egerek vagy külső meghajtók gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatók, csökkentve a kábelrengeteget, tiszta és funkcionális elrendezést biztosítva minden íróasztalnak. Az audiovizuális élmény teljessé tétele érdekében a PD27S két darab 5 W-os, DTS-kompatibilis hangszóróval biztosítja a tiszta, gazdag hangminőséget.

 

Bekapcsoláskor a monitor egy animált induló logóval fogadja a felhasználókat, emlékeztetve őket az ihlet forrására. A különböző beállítások, köztük a színüzemmódok vagy a játéküzemmódok beállításához a képernyőn megjelenő menü szintén egyedi kialakítású. A monitor egy USB-adathordozóval érkezik, amely a felhasználói kézikönyveket és a kapcsolódó szoftvereket tartalmazza.

A Porsche Design AOC AGON PRO PD27S már kapható a Porsche Design üzletekben, a szakkereskedésekben és online a www.porsche-design.com oldalon, valamint meghatározott online áruházakban, 499 eurós ajánlott fogyasztói áron.

_____________________ 

* IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q4

Vissza