Már 200 millió SmartThings Find segít megtalálni az eltűnt eszközöket

Kütyü Magazin - 2022. július 22.

A Samsung bejelentette, hogy a SmartThings Find szolgáltatást egyre több felhasználó veszi igénybe, amely jelenleg már több mint 200 millió regisztrált eszközön segít a Samsung Galaxy felhasználóknak az elveszett készülékek megtalálásában. 

„Büszkék vagyunk, és egyben izgatottak is a SmartThings Find szolgáltatás gyors növekedése miatt. Kevesebb mint két év leforgása alatt már 200 millió készüléken használják az alkalmazást – ezzel pedig az egyik leggyorsabban fejlődő szolgáltatássá vált a Samsungnál” – mondta TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. „Egy készülék elvesztése már önmagában feszült helyzetet teremt, de a SmartThings Find megkönnyíti az eszközök megtalálásának és visszaszerzésének folyamatát. Ez csak példa arra, hogy a különböző készülékek ökoszisztémája hogyan könnyíti meg a Samsung Galaxy felhasználók hétköznapjait világszerte.”

 

 

A SmartThings Find gyorsan fejlődő lokalizációs szolgáltatásként teszi lehetővé a Samsung Galaxy felhasználók számára, hogy könnyedén megtalálják regisztrált Samsung Galaxy eszközeiket – az okostelefonoktól, tabletektől, óráktól és fülhallgatóktól kezdve a személyes tárgyakig, például a kulcsokig vagy a pénztárcáig, amelyekhez Galaxy SmartTag vagy SmartTag+*  eszköz lett rögzítve. A SmartThings Find a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultraszéles sávú (UWB) technológiának**  köszönhetően találja meg az elveszett tárgyakat. Amennyiben az eszköz a telefon hatótávolságán kívülre esik, más Samsung Galaxy felhasználók – akik a közelben vannak, és szintén használják a SmartThings Find szolgáltatását – segíthetnek annak megtalálásában. A felhasználónak lehetősége nyílik arra is, hogy engedélyezze a SmartThings Find szolgáltatás számára, hogy figyelmeztetést adjon neki abban az esetben, ha az adott eszközt elhagyta.

 

A Samsung számára kiemelten fontos, hogy garantálja a biztonságot olyan privát jellegű információk esetében, mint például a helymeghatározási adatok. A SmartThings Find titkosítja a felhasználók adatait, ebben pedig a Samsung Knox biztonsági platform nyújt védelmet. A készülék helymeghatározási adatait csak a felhasználó személyes engedélyével oszthatja meg másokkal, az egyes eszközök azonosítója pedig 15 percenként változik, és anonim módon tárolódik. A SmartThings Find segít abban is, hogy a felhasználók azonosíthassák azokat az ismeretlen SmartTageket, amelyek egy bizonyos ideje követik őket.

_____________________

*  A SmartTag összekapcsolható minden Samsung Galaxy okostelefonnal, táblagéppel és egyéb Android 8 vagy újabb operációs rendszert futtató készülékhez.
A SmartTag+ összekapcsolható az UWB technológiájú Galaxy S22+ és Ultra, S21+ és Ultra, Note20 Ultra, Z Fold2 és Z Fold3 készülékkel.

**  Csak UWB technológiával rendelkező eszközök esetén.

Vissza