További újdonságokat mutatott be az Alcatel az idei MWC-n

Kütyü Magazin - 2018. február 28.

18:9-es FullView kijelzős okostelefon portfoliója mellett az Alcatel egyéb újdonságokkal is jelentkezett a 2018-as MWC-n. Az új, 1T tabletszéria mellett az internetezés élményét is korszerűsítő szélessávú hotspotokkal bővül a márka kínálata, de a forradalmi 5G megoldásra sem kell már sokat várnunk.

ALCATEL 1T

A két új kompakt és hordozható tablet – az Alcatel 1T 10-inch és az 1T 7-inch– a megfizethető árú, egyszerű és simulékony dizájnú, legújabb Android 8.1 Oreo operációs rendszerrel működő széria tagjai. Az Alcatel 1T a márkához hűen a világ minden pontján elérhetővé teszi a mobil technológiát vevői számára. 

A Kids Mode-dal rendelkező tabletek az előre letöltött applikációkkal, tartalmakkal – mint például játékok, gyerekkamera és rajzapplikáció - főként a család legkisebb tagjainak szórakoztatásáról gondoskodnak. Ez az üzemmód könnyebbé teszi a szülői felügyeletet is, hiszen nem csak a gyerekek hozzáférését kontrollálja, de az oktatási programokra és játékokra szánt időt is korlátozza. Az 1T tabletszéria Eye Care üzemmóddal is rendelkezik, mely kiszűri a kék fényt, így enyhítve a szemek fáradását – legyen szó nappalról vagy éjszakáról. 

ALCATEL 1T 10-inch tablet

A wifis, 10.1 hüvelykes, IPS kijelzős 1T az Alcatel eddigi legmegfizethetőbb táblagépe. A 415 grammos – méret- és árkategóriájában hihetetlenül könnyű – tablet tökéletes eszköz arra, hogy megoszthassuk élményeinket a család minden egyes tagjával. A 4000mAh akku 8 órányi szórakozást garantál mindössze egy töltéssel. A készülék 16GB beépített tárhelye mellett microSD kiterjesztéssel 128GB-osra is bővíthető. A maximális produktivitás érdekében Bluetooth billentyűzet és texturált bőrtok is elérhető a készülékhez,  amely a portól, karcolásoktól és egyéb szennyeződésektől is védi azt. 

ALCATEL 1T 7-inch tablet 

A wifis, 7 hüvelykes tablet mindössze 245 grammos súlya és 9,15 mm-es vastagsága miatt ideális készülék az otthoni használatra. A 2580mAh akku 430 órányi készenléti üzemmódot és 7 órányi használatot garantál, ezáltal tökéletes filmek streameléséhez, közös játékhoz vagy egyszerűen csak e-mailezéshez és munkához. 

Az Alcatel 1T tabletszériája a második negyedévben lesz elérhető Európa, Latin-Amerika és Ázsia szerte. A tabletek várhatóan 35.000 és 22.000 forintba kerülnek majd. Mindkét készülék elérhető fekete és kékesfekete színekben. 

Alcatel LINKZONE CAT12 és LINKZONE CAT7

A 2018-as MWC újdonságai közé tartoznak az eddigi leggyorsabb 4G LTE mobil szélessávú hotspotok, az Alcatel LINKZONE CAT12 és a LINKZONE CAT7, melyek könnyedségükkel, szállíthatóságukkal, látványosan fejlesztett LTE sebességükkel és elem-üzemidejükkel gyors és egyszerű internetezést tesznek lehetővé a felhasználók számára. 

5G

Az idei MWC-n az Alcatel bemutatta 3.5GHz-es, nyílt forrású, teljes szoftverfejlesztésű 5G kommunikációs projektjét is, amely keretén belül a TCL Communication és partnerei az OpenAirInterface (OAI) használatával alkották meg a valós idejű 5G felhasználói élményt. Ezzel az úttörő lépéssel lehetővé vált az 5G készülékek fogyasztói felhasználása. Az OAI-n elérhető nyilvános 5G szoftververziók a 2018-as év második negyedévében jelennek majd meg.

Vissza