A zene az kell

Kütyü Magazin - 2017. július 3.

Globálisan az okostelefon-tulajdonosok 63 százaléka használ napi szinten valamilyen zenei streaming szolgáltatást, míg a magyar felhasználók közül 84 százalék vallotta, hogy látogatott már meg valamilyen online zeneszolgáltató oldalt. 

A GWI legújabb kutatásából az is kiderül, hogy az X generáció tagjai közül négyből hárman már streamelik a zenét, és sokkal inkább a hozzáférhetőséget preferálják a számok letöltése és birtoklása helyett. Nekik (is) kedvez a Samsung és a Google Play Music együttműködése, melynek keretében a Galaxy S8 és Galaxy S8+ tulajdonosok számos exkluzív szolgáltatáshoz, többek között 3 hónapos ingyenes próbaidőszakhoz és egyedi tartalomhoz férhetnek hozzá.

A Samsung a Galaxy S8 széria bemutatkozásával párhuzamosan jelentette be, hogy a Google Play Music zene és podcast streaming szolgáltatás, valamint felhő alapú zenetár lesz az alapértelmezett zenelejátszó minden 2017-es Android alapú Samsung okostelefonon és tableten. A Google Play Music személyre szabott zeneélményt kínál a felhasználóknak; a Google kiegészítő szolgáltatásaiból nyert adatok alapján figyelembe veszi az aktuális tartózkodási helyet, a napokat és napszakokat, így segít a felhasználó aktuális hangulatához vagy az alkalomhoz leginkább illő zene megtalálásában.

A Galaxy S8 és Galaxy S8+ készülékek tulajdonosai máris élvezhetik az együttműködés előnyeit: 3 hónapig ingyenesen próbálhatják ki a Google Play Music előfizetést, amellyel több mint 40 millió zeneszámhoz, valamint hangulathoz és alkalomhoz szabott lejátszólisták ezreihez férhetnek hozzá ingyen, reklámok nélkül. A 3 hónapos ingyenes próbaidőszak lejártának közeledtével az alkalmazás e-mailben értesíti a felhasználókat a próbaidőszak végéről, és felajánlja a hozzáférés megvásárlásának lehetőségét, így a szolgáltatás kipróbálása garantáltan nem jár többletköltséggel a zenekedvelők számára.

A Samsung ráadásul segít a vásárlóknak abban is, hogy azokat a zenéket, amelyeket az előző készülékükön tároltak, a Smart Switch szolgáltatás segítségével pillanatok alatt átmásolhassák a Galaxy S8-on futó Google Play Music felhőjébe, így a számok nem foglalnak tárhelyet a felhasználók mobiltelefonján, ugyanakkor bárhonnan, bármikor elérhetőek akár offline is. A Google ennek érdekében 100 000 zeneszám tárolását teszi lehetővé a Galaxy S8 felhasználóinak a Google Cloud Music Storage-ban, amely a duplája az alapértelmezetten megengedett tárhelynek.

A Google emellett elindította a „New Release Radio” szolgáltatást is, amelyhez júniustól kizárólag a Samsung Galaxy S8 és S8+ tulajdonosok férhetnek hozzá. A naponta frissülő rádióállomás a felhasználók zenehallgatási preferenciáit figyelembe véve állít össze és ajánl az újonnan megjelenő zeneszámokból mixelt válogatásokat. A „New Release Radio” a Google Play Music megnyitásával egyetlen érintéssel hozzáadható a Galaxy S8 felhasználók zenetárához, akik ezt követően azonnal élvezhetik az ízlésüknek leginkább megfelelő legfrissebb zenei alkotásokat.

Vissza