Okostelefon és karóra egyben – NO.1 G4 Smartwatch Phone

Czipperer Dia - 2016. május 6.

Furcsának tűnhet elsőre a gondolat, hogy telefonunkat a csunklónkon hordjuk, pedig nem is olyan ördögtől való a gondolat. A NO.1 G4 Smartwatch Phone névre keresztelt eszköz ezt a kettős funkciót hivatott betölteni, méghozzá igen kedvező árcédulával.

Érdekes okos karóra bukkant fel a piacon. A jól megszokott kiegészítő funkciót nagyjából el is felejthetjük, ugyanis az eszköz egyszerre tölti be a telefon és az okosóra funkcióját. 

Az eszköz első ránézésre egy egyszerű ketyegő látszatát kelti, hiszen a négyszögletes számlap helyett a hagyományos órákra jellemző kerek változatot kapott. Persze mostanság sok hasonló okosóra van jelen a piacon, de azok számára, akik a hagyományos darabokat kedvelik, jó választás lehet a NO.1 G4 Smartwatch Phone.

Az órát 1,2 hüvelykes, 240x240 pixel felbontású kijelzővel szerelte fel a gyártó, a borítás alatt pedig egy MTK6261-es processzor dolgozik. A készülék memóriája 64, tárhelye pedig 128 megabájt. Utóbbi tovább növelhető TF kártyával, nem is kicsit, egészen 16 gigabájtig.

A modell saját SIM kártyával is rendelkezik (micro SIM), vagyis közvetlenül fogadhatunk és kezdeményezhetünk vele hívásokat, illetve üzeneteket írhatunk és olvashatunk vele. Ráadásul a telefonkönyvünket, az üzeneteinket és a zenéinket is automatikusan szinkronizálja a telefonunkról.

A színes kijelzővel megáldott óra számlapjának megjelenítését egy egyszerű érintéssel megváltoztathatjuk, ha pedig „swipe-olunk”, vagyis ujjunkat elhúzzuk az egyik irányba a kijelzőn, akkor pedig a menüben lépkedhetünk.

Az óra töltője is eltér a megszokottól. A kábel egyik végén találjuk az USB kimenetet, a másik végét pedig egyszerűen csak fel kell helyezni az óra hátoldalára. Nem kell bajlódnunk azzal, hogy belehelyezzük egy nyílásba, csak hozzá kell érinteni, és már tölthetjük is.


Az eszközt kategóriájához hűen számos okosórákra jellemző funkcióval is megáldották. A készülék képes mérni az illető pulzusát. Ehhez nem kell mást tenni, mint az adott alkalmazásba belépve, a szív ikonra kattinva a mutatóujjunkat ráhelyezni a számlapra, és az app végzi a dolgát. Ezen felül alvásfigyelő, hőmérsékletmérő és lépésszámláló szenzor is helyett kapott benne.

Jó hír továbbá, hogy a kijelző nem szimplán csak egy érintőpanel, hanem 3D touch funkcióval is ellátták, vagyis képes érzékelni az adott érintés erősségét.

Az óra a vezeték nélküli kapcsolatra is képes. A GSM hálózat mellett Bluetooth 3.0 támogatással is rendelkezik. Egyedüli hiányossága az eszköznek, hogy nem található rajta kamera, így tehát videorögzítésre sem alkalmas. Viszont bármilyen fotót, videót megnézhetünk rajta az alábbi formátumokban: JPEG, PNG, MP3, 3GP, MP4.


Az eszköz ingyenes szállítással, háromféle színben, bőr, illetve fém szíjjal 39,89 dollárért rendelhető meg a Gearbest oldaláról.

 

Vissza