Hátlapi ujjlenyomat-olvasóval érkezik az Uhans S1

Czipperer Dia - 2016. április 29.

Egy új kínai mobil rendelhető elő a Gearbestnél. Az Uhans S1 névre keresztelt eszköz fedélzetén már a legfrissebb Android verzió teljesít szolgálatot, és a modell egy különleges ujjlenyomat-olvasó szenzort is kapott.

A Gearbest Magyarországra is ingyen szállítja az Uhans S1 modellt. Az Android Marshmallow alapú Freeme OS 6.1-es rendszert futtató eszköz első ránézésre egy tetszetős iPhone modellt idéz, csak hogy a Touch ID hiányzik róla. Vagyis nem teljesen, ugyanis a modellt felszerelték ujjlenyomat-olvasó szenzorral, csak ez jelen esetben a készülék hátoldalán foglal helyet.

Tetszetős, fém kerettel ellátott modellről van szó, az egyedüli szépséghibája talán a 2.5D kijelző hiánya, amely kevésbé biztosít merev tartást a mobilnak.

Cserébe viszont kapunk egy csinos ujjlenyomatot felismerő szenzort a hátoldalra. Azonban ez nem csupán egy hagyományosan, azonosításra szolgáló darab, segítségével vezérelhetjük többek kzöött a zenéket, videókat, illetve a fotókat és más szolgáltatásokat is.

Ezen felül fényérzékelő, G-/P-, valamint gesztust felismerő szenzorral is ellátta a készüléket a gyártó.


A 4 G-képes modellt egy nyolcmagos, 1,3 GHz-es MTK6753-as, 64 bites és nyolcmagos processzorral látta le a gyártó, melyhez 3 gigabájt RAM is társul. A tárhely 32 pedig 32 gigás, melyet TF kártyával 64 gigabájtig turbózhatunk.

A mobil nem a kis kijelzős darabok közé tartozik a maga 5 hüvelykes (1280 x 720) megjelenítőjével, és sok más kínai társához hasonlóan és micro SIM kártya befogadására is képes.

Az eszköz 170 dollárért rendelhető meg a Gearbestről fekete és fehér színekben. Az előrendelési időszak május 31-ig tart, utána kezdődik meg a mobilok szállítása a célországokba.

Vissza