Megérkezett a Firefox 64 bites verziója

Czipperer Dia - 2015. december 17.

A Mozilla kiadta Firefox böngészőjének legújabb, 64 bites változatát Windows operációs rendszerhez. 

Megérkezett a 64 bites Firefox verzió. A Mozilla kiemelte, hogy a program Windows rendszerhez optimalizált változata jelentős teljesítményjavulást garantál azon felhasználóknak, akiknek a gépén 64 bites rendszer fut, habár korlátozott támogatást kínál az egyes pluginokhoz. A userek azt tapasztalhatják, hogy néhány oldal, amelynek szüksége van pluginokra, a 32 bites verzióval jól működött, azonban a 64 bites változatnál már nem futnak megfelelően a beépülő modulok.

Jó hír, hogy nincs már 4 gigabájtos memóriakorlát, és a sebességre is pozitívan hat a 64 bit. Nagyjából 20%-ot gyorsult a böngésző.
 


A Mozilla már régebb óta dolgozik a 64 bites verzión, a program pedig már alfa és béta státuszban is volt. 2012-ben azonban úgy döntött a vállalat, hogy befejezi a 64 bites verzió fejlesztését, ugyanis a negatív visszajelzések mellett a tesztelési tapasztalatok is aggasztóak voltak. Szerencsére azonban néhány hónappal később tovább folytatódtak a munkálatok.

Az Ars Technica szerint a Mozilla már tavaly azt ígérte, hogy a 64 bites Wnidows verzió 2015 végén végre stabil státuszba léphet. Egyesek azt gondolták, ez már szeptemberben, a Firefox 41 kiadásával megtörténhet, azonban nem így lett, és végül a 43.0-ás frissítéssel együtt érkezett meg. A 64 bites változat itt érhető el.

 

Forrás: Techspot.com

Vissza