Tovább nőtt a Lollipop elterjedtsége

Czipperer Dia - 2015. december 9.

A legfrissebb, decemberi adatok szerint tovább nőtt az Android Lollipop piaci elterjedtsége, és a Marshmallow is minimális aránybanugyan, de jelen van a mobileszközökön.

A hivatalos Android adatok szerint a múlt hónapban az 5.X-es Lollipop verzió a mobileszközök 25%-án futott, mostanra pedig ez az arány elérte a 29,5%-ot. Emellett azonban a legújabb Android verzió is szépen lassan teret nyer magának, ugyanis a múlt havi 0,3%-kal szemben most az eszközök 0,5%-án van jelen. Ez csekély növekedésnek számít ugyan, viszont egyelőre kevés gyártó frissítette még készülékeit az új rendszerre.

A lista első helyén még mindig a KitKat áll, azonban a „nyalókának” végre sikerült megelőznie a Jelly Beant (26,9%). Az adatok szerint a Gingerbread 3,4, az Ice Cream Sandvich pedig 2,9%-on áll. Meglepő módon a Froyo még mindig jelen van a listán. Igaz, már csak 0,2%-os részesedésssel, de mindenestre az tény, hogy nehéz kiiktatni a sorból.
 


Az elkövetkezendő hónapokban a Lollipop mellett a Marshmallow is elkezdheti kitaposni magának az utat, hiszen az új eszközök nagy részén már ez a rendszer fut majd, illetve várhatóan több gyártó frissíti már meglévő modelljeit.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza