Új dizájnnal tér vissza a Google Glass

Czipperer Dia - 2015. december 2.

Megújult formában tárhet vissza a Google Glass, legalábbis erről tanúskodik egy nemrég megjelent friss szabadalom. A második generációs eszköz viseléséhez pedig már szemüvegre sem lesz szükség.

A Google Glass új generációs modellje teljesen új külsővel felvértezve térhet vissza a piacra. Az Egyesült Államok szabadalmi hivatala bejegyzett egy Google szabványt november 24-én, amely egy hordható okoseszköz be- és kimeneti struktúráját tartalmazza. Ez lehet a Glass újraalkotott modellje.

Az illusztráción jól látszik a kígyóformájú eszköz, amely csak az egyik fülre feküdne rá. A korábbi modellnél egy jóval vékonyabb eszközről van szó, amely dizájn szempontjából jócskán túlmutat elődjén.

A szemüveg elején található kijelző nem sokat változott, azonban a készülék hátoldala már sokkal érdekesebbnek tűnik. Az eszközt, ha minden igaz, a fejre lehet majd erősíteni egy pánt révén. Ez egyben azt is jelenti, hogy a megújult Glass viseléséhez már nincsen szükség szemüvegre, külön is lehet majd használni.

Ezzel a Google egy jóval szélesebb célközönséget célozhat meg magának, hiszen azok is tudják majd hordani és használni, akik a mindennapok során nem viselnek szemüveget. A kérdés csupán az, hogy valóban eljutnak-e a megvalósításig a tervek.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza