Újabb moduláris telefon kampányol az Indiegogón [Videó]

Czipperer Dia - 2015. november 4.

Egy újabb moduláris telefon tűnt fel a sorban. A PuzzlePhone neve is sugallja, hogy vetélytársaihoz hasonlóan különálló modulokból építkezik, így az egyes komponensek cseréje sokkal könnyebb, mint egy hagyományos mobil esetében.

Ha valakinek nem tetszik a Project Ara modellje, már válogatni is lehetősége van. Bár magáról a koncepcióról egyből a Google neve ugrik be a legtöbb embernek, alternatív gyártók is akadnak a sorban. Ott van például a Fairphone 2 is, illetve most egy új szereplő is feltűnt a sorban. A mobilról már korábban is lehetett hallani, tavaly év végén írtunk először a Project Ara kihívóról.

A PuzzlePhone most el is indította Indiegogo kampányát: 333 dollárért cserébe a felhasználók egy Android mobil kapnak 5 hüvelykes (1080 pixel) LCD kijelzővel, egy egyelőre meg nem nevezett nyolcmagos lapkával, 3 gigabájt RAM-mal, valamint a modellt egy 12 és 5 megapixeles kamerával is ellátták.

Az alapárért egy 16 gigabájtos készülék üti a vásárló markát, fekete műanyag borítással megáldva, azonban 444 dollárért már egy 32 gigabájt tárhellyel ellátott fém modellt kapunk. Ha pedig 64 gigabájtra pályázunk, 777 dollárért az is miénk lehet, azonban csak limitált kiadásban lesz elérhető.

A mobil többi társához hasonlóan különféle modulokból épül fel, így ha valamelyik komponenst szeretné cserélni a felhasználó, nem kell az egész mobiltól megválnia. A készüléket úgy tervezték, hogy az egyes modulokat könnyen lehessen frissíteni, javítani, cserélni – legyen szó kijelzőről, akkumulátorról cagy tárhelyről, és a gyártó hosszú, megközelítőleg 10 éves élettartamot jósol a modellnek. 

A képen látható, hogy a telefon három fő részból tevődik össze. A Brain, vagyis az agy (1-es), amely a fő komponenseket tartalmazaa (CPU, GPU, RAM, tárhely és kamera); a Spine, vagyis a gerinc (2-es), amely az LCD kijelzőt, illetve a Heart, vagyis a szív (3-as), amelyben ott lapul az akkumulátor és a másodlagos elektronika.  

A telefon érkezését tavaly még idénre datálták, azonban a gyártó szerint most megközelítőleg 2016 szeptemberére várható az érkezése,

 

 

Forrás: Engadget.com

Vissza