Az Intellel együttműködésben új hordható okoseszközöket dobott piacra a Fossil

Czipperer Dia - 2015. október 22.

A népszerű amerikai karóra gyártó, a Fossil egy új termékcsaládot jelentett be, melyet az Intellel közösen alkottak meg. A Fossil Q széria tagjai között okosórákat és-karkötőket egyaránt találunk.

Több új hordható „okos” kiegészítővel rukkolt elő a Fossil óragyártó cég. A termékek között okoskarkötők és intelligens funkciókkal ellátott karórák is megtalálhatók, melyek között a férfiak és a nők is megtalálják a nekik szánt verziókat.

A gyártó okoskarkötői, a Q Reveler, a Q Dreamer kijelző nélkül kerülnek majd forgalomba, azonban beépített szenzorokkal rendelkeznek. Ezek révén a különféle mozgásokat és sporttevékenységeket is képesek monitorozni, ezáltal információval látják el a felhasználókat többek között a megtett lépésekről, az elégetett kalóriákról.

Q Dreamer

 

Q Reveler

A Q Grant egy hagyományos karórára hasonlít leginkább, azonban a modell a többi okosórához hasonlóan képes kommunikálni az okostelefonnal, monitorozza fitnesz aktivitásokat, valamint az egyes értesítéseket is képes megjeleníteni: legyen szó üzenetekről, hívásról, e-mailről vagy alkalmazásokkal kapcsolatos hírekről. A kulcsfontosságú kapcsolatokhoz egyedi színeket rendelhetünk hozzá, és amikor kapcsolatba próbálnak velünk lépni, a készülék oldalán található jelzőfény az adott színnel kezd el villogni, valamint rezgés is jelzi ezt.

Q Grant

A Q Founder modell Android Wear alapokon fut, ugyanakkor Android és iOS alapú eszközökkel egyaránt kompatibilis. A karóra egyelőre inkább a férfiak számára lehet vonzó választás, ugyanis elég nagy a számlap és a szíj is, azonban a vállalat elmondása szerint a jövőben egy hölgybarát változat is érkezik majd.

Q Founder

Az eszközök abban hasonlítanak egymásra, hogy mindegyik meghajtásáról egy Intel processzor gondoskodik, illetve kompatibilitásukat tekintve Android 4.3 vagy újabb, valamint iOS 8.2 vagy frissebb rendszerű készülékekkel használhatók.

Ahogy a legtöbb okoseszköz, a Fossil termékei is Bluetoothon keresztül tartják a kapcsolatot a telefonnal, a töltés pedig vezetékek nélkül oldható meg.

A Fossil Q széria tagjai október 25-étől lesznek megvásárolhatók a Fossil.com oldalon, illetve a Fossil boltokban és a nagykereskedőknél.

 

 

Vissza