Könnyen javítható a OnePlus 2 az iFixit szerint

Czipperer Dia - 2015. augusztus 17.

Az iFixit máris szétkapta az újonnan bemutatkozott OnePlus 2-t. A mobilról kiderült, hogy nem is olyan nehéz szerelni a moduláris felépítés miatt.

Az iFixit tesztjén jól szerepelt 2016 „zászlóshajó gyilkosa”, a OnePlus 2. A csapat szerint meglepően könnyű javítani a készüléket. A telefon hátoldala nagyon könnyen leszedhető, és utána sem találkozunk ragasztóval, csupán a csavarokat kell eltávolítani, és máris az akkumulátorhoz jutunk. A kamera és az alaplap szintén könnyen kiszedhető.

Természetesen akad nehezebb rész is. A telefon LCD panelje némi fejtörést okoz, ugyanis védelmi funkciót betöltő üveg fogja körül. Ez a legdrágább és egyben legnehezebben szerelhető része a mobilnak.

Az iFixit tesztje emellett egy kis betekintést enged abba is, pontosan milyen hardver dolgozik a mobilban. A OnePlus 2 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott főkamerája egy OmniVision OV13860-as szenzor, és az 5 megapixeles előlapi fényleső is egy OmniVision példány.

Az iFixit által vizsgált modellnél mind az LPDDR4 memóriát, mind pedig a 64 gigabájtos beépített NAND-ot  a Samsung gyártotta.

A OnePlus 2 7-ből 10 pontot kapott a bontócsapattól: ez szép pontszám egy zászlóshajó mobiltól. Mindezt azért érdemelte ki, mert a csavarok által könnyen javítható, szerelhető a modell, valamint a különböző komponensek önállóan, egymástól függetlenül, modulárisan helyezkednek el. Az LCD kijelző nehéz önálló cseréje azonban némileg gyengíti a mobil helyzetét.

 

 

Forrás: iFixit.com

Kulcsszavak: iFixit, OnePlus Two, teszt
Vissza