Húzós árcédulával, plasztik köntösben jön a Lumia 940 és a Lumia 940 XL

Farkas Norman - 2015. július 14.

A Microsoft új csúcsmodelljei az iPhone 6-nál és a Galaxy S6-nál is drágábbak lesznek, ráadásul nem is fém, hanem polikarbonát burkolattal érkeznek – állítja egy friss pletyka.

A holland MyWindows.nl oldalon bukkant fel a mostanra már eltüntetett jelentés, ami szerint a Microsoft legújabb, Lumia 940 és Lumia 940 XL nevű csúcsmobiljai napjaink fémes nagyágyúitól eltérően kevésbé prémium kisugárzású polikarbonát készülékházat kapnak. A hírnek ezzel nincs vége, hiszen a források szerint a jövevények az olcsóbb burkolat dacára igen húzós árcédulával érkeznek – még az Apple iPhone 6-nál és a Samsung Galaxy S6-nál is többe kerülnek majd.

A meglepő anyagválasztástól eltekintve a telefonok hozzák az élmezőnyben elvártakat. A Lumia 940 lelke egy Snapdragon 808 processzor, amit 3GB RAM, 32GB bővíthető tárhely, valamint egy 5,2 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel Full HD felbontású érintőkijelző egészít ki. A mobil képalkotási képességeit egy 20 megapixeles hátlapi és egy 5 megapixeles előlapi kamera határozza meg, a magas szintű biztonságot pedig az integrált írisz szkenner garantálja.

 

A kép csak illusztráció!
http://tech-live.hu/media/2015/06/ca10.jpg

 

A Lumia 940 XL fedélzetén egy Snapdragon 810 chipset teljesít szolgálatot, előlapját pedig egy 5,7 hüvelykes Quad HD (2560 x 1440) képpont megjelenítésére alkalmas kijelző uralja. A készülék további hardvere megegyezik a kistestvérében dolgozó vassal, beleértve az íriszleolvasót is.

A fenti infókat érdemes némi fenntartással kezelni, hiszen nem hivatalos forrásból származnak. A felsőkategóriás Lumia duó hivatalos bemutatója egyébként is csak novemberben várható, addig pedig bármin változtathatnak a Microsoft mérnökei. Tovább színesíti a helyzetet, hogy jelenleg nem csak kettő, hanem hat új Lumia készülék idei érkezéséről tudunk.

 

 

[Forrás: GSM Arena Kép: tech-live.hu]

Vissza