Jövő héten debütál a második Canonical Ubuntu mobil

Czipperer Dia - 2015. június 3.

A Canonical fejlesztette második Ubuntu mobil, ha minden igaz jövő héten debütál a piacon. A készülék az Aquaris E5 HD Ubuntu Edition nevet kapta.

Az első Ubuntu alapú mobiltelefon év elején érkezett meg a piacra, két évvel azután, hogy belefogtak a projektbe, majd sajnálatos módon elbuktak. Az Ubuntu Linux disztribúció mögött álló Canonical azonban azóta nem ül babérjain, ugyanis a legfrissebb hírek szerint jövő héten érkezik a második Ubuntu üdvöske.

Az Aquaris E5 HD Ubuntu Edition névre keresztelt mobilt az első modellhez hasonlóan a spanyol BQ eszközgyártó készíti. A készülékről már néhány specifikációt is tudni lehet, többek között azt is, hogy 5 hüvelykes IPS kijelzővel (1280 x 720p) és 1 gigabájt RAM-mal, valamint 16 gigabájt tárhellyel érkezik. Az eszköz meghajtásáról pedig egy 1,3 GHz órajelű, nyolcmagos MediaTek processzor gondoskodik.

Ami a kamerát illeti, szintén nem szégyenkezhet a második Canonoical Ubuntu telefon. A 13 megapixeles főkamera mellé, egy szelfikészítésre alkalmas, 5 megapixeles előlapi fénylesőt kapott.

Az Aquaris E5 HD Ubuntu Edition június 9-től lesz kapható a BQ online áruházában 199,9 eurós, vagyis 219 dolláros (kb. 61 ezer forint) áron.

 

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza