A YotaPhone 2 fehérebb, lollipoposabb és olcsóbb lett

Czipperer Dia - 2015. május 13.

Az eredeti, fekete verzió mellett most megjelent a fehér YotaPhone 2. Emellett pedig számos újdonsággal is gazdagodott a modell, többek között árcéduláját is csökkentette a vállalat.

Megjelent a YotaPhone 2 legújabb, fehér színben pompázó változata. Nem ez az egyetlen változás azonban, a készülék megkapta fedélzetére az Android 5.0 Lollipop frissítést is. A Google fejlesztésein túl pedig a modell számos YotaPhone-ra tervezett újdonsággal is gazdagodott. A vállalat kihasználta a lehetőséget, hogy saját szoftverét is átdolgozza az E-Ink oldalon, amely az új és a régi modellekre egyaránt elérhető lesz.

Az Android Lollipop frissítés a telefon teljesítménye mellett a kamerát is javítja. A Yota egyik nagy újítása pedig az, hogy a YETI (Yota E Ink Technology Integration) révén a egyes appokat a hátsó, E Ink kijelzőn is lehet futtatni. Köztük van a Facebook, az Instagram és a Twitter is.

A fehér modell nem ment át teljes színváltozáson, ugyanis a telefon előlapja számos ok miatt fekete maradt. A legfontosabb, amiért így döntöttek, hogy a felhasználók szempontjából jobb a fekete szín a szemnek, különösen egy AMOLED kijelző esetén, amely kiemeli a magas szintű kontrasztot.

Az új készülék nem csupán a színében tér el az eredeti modelltől, hanem a szálcsiszolt fém gombok tekintetében is, valamint a YotaPhone logó az E-Ink oldalon is ezüst színűre változott.
 


A telefon emellett kedvező árcédulát is kapott, ugyanis mindkét színű készülék árcéduláját csökkentették 115 fonttal, így a felhasználók az Egyesült Királyságban már 440 fontért megvásárolhatják a telefont a Yota online áruházában. Európa más részein pedig 599 euróba kerül a mobil.

A fehér verzió Európán kívül más régiókban is elérhető lesz, ahol a fekete modell is kapható. A Független Államok Közösségének (FÁK), valamint a Közel-Kelet bizonyos országaiban is megvásárolható lesz.
 

 

Forrás: TheVerge.com, Engadget.com

Vissza