Saját Chromebase masina az Acertől

Czipperer Dia - 2015. április 3.

Az Acer bejelentette legújabb, saját Chromebase készülékét, amely kategóriájában egyedülálló módon érintőképernyővel felszerelve érkezik.

Az Acer piacra dobja legújabb, Chrome operációs rendszerrel felszerelt, érintőképernyővel ellátott all-in-one asztali gépét. A 21,5 hüvelykes eszköz 1080 pixeles Full HD felbontással rendelkezik és tízujjas gépelést tesz lehetővé.

A masina egyedülálló abban a tekintetben, hogy az első olyan Chrome OS platformú asztali all-in-one PC, melyet érintőképernyővel láttak el.

A készülék sajnos nem a legújabb Tegra X1-et kapta meg, amelyet az Nvidia év elején bemutatott. Az eszköz lelke egy ARM-alapú Nvidia Tegra K1 chip, amelyet Chromebookjukban is használtak.

A készülék 4 gigabájt RAM-ot és a Chrome OS alapú modelleknél jellemző 16 gigabájt tárhelyet kapott, amit megfejeltek még 2 éves 100 gigabájt Google Drive tárhellyel is. A portok tekintetében pedig 1-1 USB 3.0, illetve 2.0, valamint egy HDMI bemenetet is találunk rajta a másodlagos kijelzőkhöz.

 

 

Egyelőre még nem árulta el a vállalat, milyen árcédulával érkezik majd a masina, de a legtöbb Chrome OS alapú eszközhöz hasonlóan várhatóan olcsó lesz. A Chromebase a második negyedévben kerül piacra.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza