Csoportosan frissülnek a Sony Xperia Z modellek

Farkas Norman - 2015. március 18.

Nagy nyalókaosztás vette kezdetét a Sonynál. A japán gyártó több Xperia Z3 és Z2 sorozatú táblagépre és okostelefonra is kiadta az Android 5.0 Lollipop szoftverfrissítést.

Sok Xperia tulajdonos háboroghat, aki a Sony középkategóriás kínálatából csemegézett tavaly, a vállalat ugyanis csak az élmezőnyben versenyző Xperia Z sorozatú készülékek frissítését vállalta az Android legfrissebb főverziójára. Ezt a feladatot viszont elég komolyan veszi a jelek szerint, hiszen az elmúlt napokban öt különböző, Xperia Z szériás kütyüre jelent meg az Android 5.0 Lollipop update.

Március 16-án az Xperia Z3 és Z3 Compact okostelefonokra indult el a nyalókás frissítőcsomag a skandináv és balti államokban, s a Sony tervei szerint az elkövetkezendő 2-3 hétben egyéb régiókban is elérhető lesz a Lollipop ezekre a modellekre. Az új szoftver fejlesztései közé tartozik a Materiak Design felhasználói felület, ami friss témákkal és háttérképekkel, illetve átszabott értesítési panellel és lezárt képernyővel egészül ki. Az üzemidőt a Project Volta hivatott növelni, a munkamániásokat pedig az integrált Android for Work szolgáltatás kényezteti, és már a különböző hangprofilok egyszerű beállítására is lehetőség van.

 

 

Március 17-én újabb modellek váltak a frissítés szerencsés célpontjává; a Sony az Xperia Z2 mobilra, valamint az Xperia Z2 Tablet és Xperia Z3 Tablet Compact táblagépekre is kiadta a pakkot.

Ahogy az alábbi képernyőképek mutatják, Skandináviában és a balti országokban az Android 5.0.2-es verzióját magába foglaló rendszerfrissítés érkezett meg az Xperia Z2-re (DX65XX). Ugyanezen szoftververziót kapta meg a két tablet is. A Xperia Z3 Tablet Compact WiFi only és LTE kiadását is lehet frissíteni, az Xperia Z2 Tablet esete is hasonló; a készülék wifis és LTE-képes változata is frissíthető.

 

 



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza