Megérkezett az első banki alkalmazás az Apple Watchra

Czipperer Dia - 2015. március 16.

A Misys bemutatta Apple Watchra szánt banki alkalmazását, amely kategóriájában az első olyan app, melyet kifejezetten az Apple okosórájához terveztek.

A Misys bemutatta az Apple Watchra fejelsztett BankTime névre keresztelt banki alkalmazását, amely a felhasználóknak egy egyedi módot biztosít arra, hogy használják a különféle szolgáltatásokat.

A Misys BankTime alkalmazás az Apple újonnan bemutatott Glance funkcióját használja, amely egy gyors nézetet kínál az applikáció legfontosabb tartalmához. Ezt az appon belül Comfort Zone Displaynek is nevezik, amely a felhasználó rendelkezésre álló egyenlegét mutatja. A fogyasztók az applikációban pedig még több részletet megtudhatnak aktuális egyenlegükről és minden korábbi tranzakciójukról.

Az alkalmazás révén arra szeretnék ösztönözni a felhasználókat, hogy a tranzakcióikat közvetlenül az óráról intézzék, például egy étteremben a számla fizetését.

A felhasználók hangparanccsal és hagyományos érintéssel is kommunikálhatnak az alkalmazással, melynek használata nagyon egyszerű.

Az új kommunikációs csatorna révén pedig nem felejtik el a banktól kapott értesítéseket, mint például a csalással kapcsolatos figyelmeztetéseket, egy különleges ajánlatot vagy éppen egy emlékeztetőt. A különféle értesítéseknél a felhasználók maguk választhatják ki, hogy most foglalkoznak vele, negligálják vagy későbbi figyelmeztetést kérnek.

 

Ez a megoldás a bankok számára is egy új lehetőséget kínál, hiszen a kontextuális marketing egy új szintjét fedezhetik fel, és a hely alapján különböző ajánlatokkal bombázhatják a felhasználókat.

Grönzweig Tamás, a vállalat innovációs részlegének vezetője elmondta, hogy arra fókuszálnak a Misysnél, hogy a bankolást fontossá és frusztrációmentessé tegyék. Úgy vélik, hogy a hordható eszközök, mint például az Apple Watch egy a bankolás terén  új, kényelmesebb csatornát biztosíthat a felhasználóknak.

 

Vissza