ZTE Nubia Z9: Snapdragon 810 alapokon

Farkas Norman - 2015. március 12.

A kínai gyártó idei zászlóshajója, a Nubia Z9 csak március 26-án debütál, de máris felbukkant az AnTuTu benchmark program adatbázisában, így betekintést nyertünk a burkolata alatt lapuló hardverbe.

Már régóta szállingóznak a pletykák a ZTE legújabb nagyágyújáról, amit hivatalosan március 26-án, egy nagyszabású eseményen mutat be a vállalat a nagyvilágnak.

A kiszivárgott élőfotókon is felbukkant Nubia Z9 most a népszerű AnTuTu tesztprogram adatbázisában is megjelent, így minőségi anyaghasználatán és extrém vékony kijelző melletti keretén túl hardveres tudását is megismerhetjük idő előtt.

Az AnTuTuban NX510J azonosítóval szereplő készülék lelke egy nyolcmagos, 64 bites Snapdragon 810 chipset, aminek jelenléte nem meglepő, hiszen a Samsung Galaxy S6 és S6 edge kivételével az összes idei zászlóshajóban a Qualcomm ezen megoldása teljesít szolgálatot. A bivalyerős chipet 3GB RAM és 32GB belső tárhely veszi körül, viszont a tesztprogramban csupán a tavalyi csúcsmodellek szintjét idéző 47 ezer pontos eredményt ért el ez az összeállítás.

 

 

További érdekesség, hogy míg az elődmodellben (Nubia Z7) egy 5,5 hüvelykes QHD kijelző dolgozik, addig az AnTuTu szerint a Nubia Z9 „csak” 5,2 hüvelykes és 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású megjelenítőt tudhat magáénak. Képalkotás frontján viszont szó sincs visszalépésről, a jövevény előlapján egy 8 megapixeles, hátlapján pedig egy 16 megapixeles kamera csücsül.

A Nubia Z9-ről kapott infókat és képeket egyelőre érdemes némi fenntartással kezelni, hiteles adatokkal és anyagokkal csak március 26. után szolgálhatunk a friss kínai zászlóshajóról.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza