Következő generációs technológiák a Samsung 2015-ös EU Fórumán

Kütyü Magazin - 2015. február 9.

A Samsung a Monacóban megrendezett 2015-ös Samsung EU Fórumon mutatta be az „okosabb” jövőre vonatkozó elképzeléseit. A vállalat az európai TV piacon megszerzett vezető szerepének megerősítésére a 88-hüvelykes SUHD TV-jét hozta el. Emellett új, prémium hangzást nyújtó audio megoldásokat, az otthoni sütést-főzést kellemesebbé tevő intelligens háztartási készülékeket is piacra dob Európában a cég.

A Samsung új NX500-as fényképezőgépében a vállalat díjnyertes NX1-es készülékének teljesítményét és funkcióit láthatjuk viszont. Ezen kívül a Samsung bemutatta a vékony Galaxy A okostelefon-család új modelljeit, amelyek többféle lehetőséget kínálnak a digitális élmények rögzítésére és megosztására. 

„A Samsung a lenyűgöző élmények közvetítéséről szól, és azért vagyunk sikeresek ebben, mivel nálunk a fogyasztók igényei állnak a figyelem központjában” – mondta BK Yoon, a Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója.

Az SUHD TV új magasságokba emeli a képminőséget

A Samsung bemutatta 88-hüvelykes JS9500-as televízióját, amely a vállalat által fejlesztett energiatakarékos nanokristály kijelző technológiával és intelligens SUHD funkciókkal büszkélkedhet. Az SUHD TV minden szempontból hatalmas újítást jelent, hiszen kiváló képminőséget, elképesztő kontrasztarányt, bámulatos fényerőt, látványos színeket és pompás UHD felbontást nyújt. Az SUHD remastering processzor automatikusan kielemzi a kép fényerejét, s ehhez igazítva optimalizálja az energiafogyasztást, miközben elképesztő kontrasztarányt garantál, így még szebb és nagyobb fényerejű képet hozva létre – a hagyományos televízióknál két és félszer nagyobb a fényereje, és kétszer annyi színszabályozót tartalmaz.

 

 

Az SUHD TV nanokristálya a fény különböző színeit a méretük alapján továbbítja, s ezzel a színek ma lehetséges legmagasabb fokú tisztaságát éri el. Ez a technológia 64-szer több színt nyújt a nézők számára, mint a hagyományos televíziók.

A 20th Century Fox-szal együttműködve a Samsung a prémium SUHD minőség és a páratlan vizuális élmény érdekében erre optimalizált tartalmakat kínál. A Fox Innovation Lab-bel nemrég kialakított partnerségen keresztül kifejezetten az SUHD TV-hez igazítva keverték újra a nagy sikerű Pi élete című filmet, ezzel még élénkebb és élethűbb színeket hozva létre a film rajongói számára.

 

 

2015-től kezdődően az összes új Samsung Smart TV-n a Tizen operációs rendszer fut majd, amely nemcsak jobb csatlakoztathatóságot, hanem nagyobb teljesítményű és könnyebben kezelhető platformot is kínál a fejlesztők számára az alkalmazások készítéséhez. Nem utolsósorban pedig még gazdagabb Smart TV tartalmakat és szolgáltatásokat biztosít a fogyasztók számára.

A Samsung három új SUHD TV sorozata – a JS9500, a JS9000 és a JS8500 – 48-88 hüvelykes képátmérővel érhető el, így a fogyasztók a saját stílusukhoz és ízlésükhöz tökéletesen passzoló televíziót vásárolhatnak. 

Új prémium kategóriás hangrendszerek

A Samsung olyan innovatív audio termékeket hoz Európába, amelyek még dinamikusabb surround hanghatást és hangélményt nyújtanak. A Samsung új kaliforniai audio laborjában kifejlesztett WAM7500 és 6500 360 fokos hangélményt adnak a Samsung által kidolgozott ring radiátor technológiának köszönhetően. Ez tökéletes körkörös hangsugárzást biztosít vízszintes és függőleges irányba egyaránt, ezáltal pedig a WAM7500/6500 igazán kiegyensúlyozott hangélményt garantál.

 

 

A Samsung új 8500-as sorozatú ívelt hangprojektora a 48-78-hüvelykes, hajlított képernyőjű Samsung televíziók kiváló kiegészítője. A prémium kategóriás audio eszköz 9.1-csatornás hangzást kínál a valódi térhatás érdekében, miközben vezeték nélküli technológiával csatlakozik a televízióhoz, és a Samsung multiroom funkcióján keresztül az interneten keresztüli zenelejátszáshoz is használható.   

A stílusosabb életvitelhez tervezett digitális berendezések 

A Samsung jó úton halad ahhoz, hogy a háztartási készülékek piacvezető gyártója legyen kiemelkedő technológiáinak, dizájnjának, valamint a Michelin csillagos mesterszakácsokkal való együttműködésnek köszönhetően. Az európai piachoz igazított Samsung Chef Collection a következőket tartalmazza: 

- A professzionális konyhák alapján kialakított Kitchen Fit Refrigerator a Precise Chef Cooling technológia segítségével képes az ételt minden eddiginél frissebben tartani

- A Gourmet Vapor Technology a sütőben Wi-Fi kapcsolat segítségével garantálja a pontos hőfokszabályozást a tökéletes íz és állag érdekében

- Az indukciós főzőlapokhoz kifejlesztett Virtual Flame Technology egy stílusos virtuális lángsor segítségével jelzi a fogyasztók számára a hőfokot, és segít a megfelelő hőmérséklet beállításánál

- A Samsung WaterWall a rejtett zugokba is eljutó nagy teljesítményű vízfal segítségével nyújtja a lehető leghatékonyabb mosogatás élményét.

 

 

Gyönyörű fotók azonnali megosztása a Samsung NX500 kompakt fényképezőgéppel

A DRIMe5 képalkotó processzorral, új hibrid AF rendszerrel és a Samsung 28 megapixeles felbontású BSI APS-C szenzorával az új NX500-as fényképezőgép tökéletes választás a mindennapos használatra. A hagyományos CMOS szenzorokkal összehasonlítva a BSI sokkal hatékonyabban csökkenti a képzajt, mivel több fény jut minden egyes pixelre, és a jel-zaj arány is csökken. Ennek eredményeképpen az NX500-assal még rossz fényviszonyok között sem kell aggódni a képminőség miatt.

 

 

Azáltal, hogy az NX1 teljesítménye és funkciói egy könnyen hordozható készülékbe kerültek, a felhasználó biztos lehet benne, hogy soha sem marad le a fontos pillanatokról. A kompakt méretű NX500-as modern – Bluetooth és Wi-Fi – csatlakozási lehetőségei garantálják, hogy az élményeknek nemcsak a megörökítése, hanem a megosztása is problémamentes. 

Galaxy A széria: ultravékony okostelefonok

A Galaxy A7, A5 és A3 5MP-es előlapi kameráival tökéletes "szelfiket",illetve animált GIF-eket lehet készíteni. Az egyetlen fémtömbből kialakított (unibody) ultravékony Galaxy A készülékek tökéletes társnak bizonyulnak az élmények azonnali megosztásában. 

Az új nyomtatók gyorsabbá teszik az üzletmenetet

A Samsung négymagos processzorral (+DSDF) működő új MX7-es multifunkciós nyomtatója (MFP) nagyobb hatékonyságot és még gyorsabb működést tesz lehetővé. Az MX7-es számára elég 18 másodperc az elinduláshoz, és 12 másodperc alatt képes arra, hogy alvó üzemmódból használatra kész állapotba álljon vissza. Az 1200 dpi felbontású kiváló képminőséget teljes sebességgel történő működés közben is képes produkálni. Mindössze 3 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy egy fekete-fehér, és 4,5 másodpercre, hogy egy színes nyomtatást elkezdjen.

 

 

Az MX7 jelentősen lecsökkenti a szkenneléshez szükséges időt: percenként akár 120 egyoldalú és 240 kétoldalú képszkennelési sebességével rendkívüli teljesítményre képes. Az MX7 a Bluetooth Low Energy csatlakozás és 802.11ac szabványú hálózati chipje révén folyamatosan rendelkezésre áll a felhasználók számára, így azok könnyedén rácsatlakozhatnak, és használhatják, ha kellő közelségben vannak a készülékhez.

A 10,1-hüvelykes kijelzőre épülő könnyen használható kezelőfelület nemcsak leegyszerűsíti a nyomtató vezérlését, de azt is lehetővé teszi, hogy azon tekintsük meg és módosítsuk a dokumentumokat.

 

 

Vissza