ZTE Blade S6 – Lollipop és LTE alumínum köntösben

Farkas Norman - 2015. január 29.

Bemutatkozott a kínai gyártó felső-középkategóriás, mégis meglepően szerény árcédulával megáldott újdonsága, a Blade S6. A karcsú, fém burkolattal szerelt okostelefon 64 bites, nyolcmagos Snapdragon processzort, 13 megapixeles kamerát, 5 colos HD kijelzőt, dual-LTE támogatást és Android 5.0 Lollipop rendszert kínál 250 dollárért.

A ZTE leleplezte a középkategória felső rétegébe pozícionált okostelefonját, amely kellemes anyaghasználattal, barátságos, kicsit sem robosztus formával, ugyanakkor figyelemre méltó képességekkel és friss Android operációs rendszerrel próbálja magához csalogatni azokat a felhasználókat, akiknek még belefér a 250 dolláros árcímke, és örömmel veszik, hogy ezért az összegért valamelyest belekóstolhatnak a felsőkategória által nyújtott élménybe.

A Blades S6-ot ugyanis csak egy hajszál választja el a prémium szegmens képviselőitől; néhány dolgot leszámítva szinte mindne benne van, amit egy csúcsmobiltól elvárunk, legyen szó akár a hardveres, akár a szoftveres oldalról.

A telefon lelke elég friss chipset, a Qualcomm műhelyében készülő 64 bites Snapdragon 615, amely négy energiatakarékosan üzemelő, 1GHz-es Cortex-A53 magot és négy ugyanilyen, de 1,7GHz-en ketyegő processzormagot kínál Adreno 405 grafikus gyorsítóval kiegészítve. A gyengének nem nagyon nevezhető SoC mellé 2GB RAM-ot és 16GB belső tárhelyet pakoltak a mérnökök, utóbbi microSD kártyával bővíthető.

 

 

A csupán 7,7 milliméter vastag alumínium házban megbújó, de viszonylag izmos, 2400mAh kapacitású akkumulátort tartalmazó mobil támogatja a kétkártyás 4G LTE technológiát, vagyis a szupergyors adatátvitellel mindkét bele helyezett SIM-et ki tudja szolgálni. Előlapján egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású IPS érintőkijelző és egy 5 megapixeles szelfi kamera kapott helyet, hátlapjából pedig egy LED villanóval segített, 13 megapixeles Sony IMX 214 érzékelővel dolgozó kamera kukucskál. A Bluetooth 4.0, A-GPS, WiFi (a/b/g/n/ac) modulokkal és FM rádióval is megáldott telefon fedélzetén az Android 5.0 Lollipop rendszer, illetve a ZTE MiFavor 3.0 felhasználói felülete fut. A kényelmes használat érdekében a Smart Sense gesztusvezérelt funkciók is bekerültek a repertoárba, amelyekkel könnyedén ki/bekapcsolhatjuk a LED villanót, hogy elemlámpaként segítsen minket, vagy vezérelhetjük a zenelejátszót.

 

 

A vonzó újdonság nemzetközi szinten elérhető lesz 250 dolláros áron az AirExpress kínálatában, s bizonyos régiókban az Amazonon és az eBayen keresztül is hozzá lehet majd jutni. Hong Kongban a CSL szolgáltató exkluzív ajánlataként jelenik meg a Blade S6.


 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza