Meizu m1 note – Full HD kijelző és 13 megapixeles kamera a belépőszinten?

Farkas Norman - 2014. december 23.

A Meizu bemutatta új Blue Charm szériájának első képviselőjét, az 5,5 hüvelykes Full HD kijelzővel és nyolcmagos processzorral szerelt m1 note képében. A figyelemre méltó hardverrel megáldott, mégis csupán cirka 41 ezer forintba kerülő készülék komoly fejtörést okozhat a konkurensek számára.

A kínai gyártó a várakozásoknak megfelelően fellibbentette a fátylat legújabb okostelefonjáról. Az m1 note névre hallgató készülék lényegében egy phablet (okostelefon-tablet hibrid), ami erős középkategóriás hardverrel, mégis alacsony árcédulával kezdheti meg hódítását, illetve ütheti ki a nyeregből a Meizu hazai konkurensei által piacra dobott, filléres kütyüket. Többek között a Xiaomi Redmi 1S és Redmi Note modellek eladásaira is negatív befolyással lehet a szinte hihetetlen ár/érték aránnyal bíró m1 note megjelenése.

A 75,2 x 150,7 x 8,9 milliméteres és 145 grammos újdonság az iPhone 5C-hez hasonlóan unibody polikarbonát burkolattal rendelkezik. Annak érdekében, hogy még több legyen a párhuzam a szóban forgó Apple mobillal, a Meizu zöld, sárga, kék, rózsaszín és fehér árnyalatokban dobja piacra az m1 note-ot.

 

 

A készülék „arca” egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású Sharp IGZO kijelzőben ölt testet, e fölött egy 5 megapixeles, f/2.0 apertúrájú lencsével ellátott „szelfi kamera” csücsül. Az m1 note fedélzetén az Android 4.4.4 KitKat rendszerre épülő Flyme OS 4.1 (a Meizu saját fejlesztése) fut, aminek gyorsaságáért 2GB RAM és egy 64 bites MediaTek MT6752 chipset felel. Utóbbi egy nyolcmagos, 1,7GHz-es Cortex-A53 processzort, valamint egy Mali-T760 MP2 grafikus gyorsítót foglal magába. A két SIM kártya egyidejű kezelésére is alkalmas telefon fotózás terén is igen magasra teszi a lécet: egy 13 megapixeles, f/2.2 fényerejű lencsével szerelt és kéttónusú LED villanóval segített kamerát tudhat magáénak, amivel aligha találkozhattunk eddig a belépőszintű mobilok körében. A 3140mAh kapacitású akkumulátorral ellátott masinából nem hagyták ki az FDD-LTE támogatást, a Kínába szánt modellek esetében a TD-LTE hálózatok elérése is megoldott.

 

 

Az m1 note változattól függően 16, vagy 32GB tárhellyel rendelkezik. Előbbi kiadás 999 jüanbe, vagyis kb. 41 ezer forintba kerül, utóbbiért 1199 jüant (cirka 50 ezer forint) kérnek el. A készülék már előrendelhető Kínában, és december 30-án meg is jelenik a helyi üzletekben. Az Ázsián kívül élő felhasználók számára jó hír, hogy január második felétől a nyugati országokban is elérhető lesz az óriásmobil.

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza