Saját nevével is visszatér a táblagépek piacára a HTC

Farkas Norman - 2014. november 6.

A tajvani gyártó 2015-ben dobja piacra új táblagépét, ami a Nexus 9-től eltérően nem a Google-lel való együttműködés gyümölcse lesz, és HTC logóval kerül az üzletek polcaira. A készülékkel többéves szünetet követően a vállalat visszatér a táblagépek piacára.

Talán a Google-lel közösen megalkotott és piacra dobott Nexus 9 pozitív fogadtatása ösztönözhette arra a HTC-t, hogy egy ízig-vérig saját készülékkel is színesítse a táblagép piacot 2015-ben. Akármi is áll mögötte, ez a döntés már megszületett, legalábbis a Focus Taiwan jelentése szerint a tajvani gyártó a jövő évben egy táblagéppel bővíti portfólióját. Emellett az is kiderült, hogy a vállalat nem szeretne versenyezni a megfizethető, olcsó készülékekkel, inkább a felsőkategóriában, prémium modellekkel képviseltetné magát, illetve szívesen dolgozna együtt újra a Google-lel egy újabb Nexus modellen, ahogy azt a Nexus 9 esetében is tette.

 

 

Még nem teljesen világos, hogy a HTC hogyan szeretne sikereket elérni drága táblagépekkel, de az biztos, hogy jó ötlet lenne a részéről az Asus példáját követve 2 az 1-ben eszközökkel, vagyis billentyűzettel kombinálható internettáblákkal előrukkolni.

Kíváncsian várjuk a HTC nagy visszatérését, és reméljük, sikerül a 2011-ben megjelent Jetstream után valami igazán ütős táblagépet letennie az asztalra, amit aztán több hasonló készülék követhet majd.

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Kulcsszavak: Nexus 9, táblagép, piac, HTC
Vissza