Újabb részletek a Lenovo iPhone 6-ra hajazó mobiljáról

Farkas Norman - 2014. október 15.

A Lenovo „Sisley” kódnevű jövevényével már nemcsak képek alapján ismerkedhetünk, ugyanis a kínai hírközlési felügyelet oldalán felbukkant az adatlapja. Az iPhone 6-ot idéző dizájnnal érkező telefon egyértelműen a középkategóriát képviseli, ugyanakkor kiemelkedő fotós képességekkel rendelkezik.

Tegnap adtunk hírt a Lenovo újdonságáról, melyet néhány kiszivárgott fotón láthattunk. Az iPhone 6 dizájnelemeit felvonultató készülék közben felkerült a kínai hírközlési felügyelet (TENAA) asztalára és megszerezte annak jóváhagyását, ennek köszönhetően pedig napvilágra került a részleges tudáslistája. Így már nemcsak képek alapján alkothatunk véleményt az egyébként „Sisley” néven fejlesztett okostelefonról, hanem hardverét is szemügyre vehetjük.

A telefon lelke egy 1,2GHz-es négymagos Qualcomm vagy MediaTek processzor, amit 1GB RAM, 16GB microSD kártyával bővíthető belső tárhely, valamint 8 megapixeles előlapi és 13 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamera vesz körül. Az újdonság előlapját az előzetes infóknak megfelelően egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel HD felbontású érintőkijelző uralja.

 

 

Könnyen megállapítható a fentiek alapján, hogy a Lenovo a középkategóriába pozícionálja a készüléket, aminek továbbra is a dizájnja a leginkább figyelemfelkeltő, hiszen már-már pofátlanul hasonlít a fent említett Apple mobilra. A kínai gyártó még arra is odafigyelt, hogy a Sisley pontosan olyan karcsú legyen, mint az iPhone 6, ennek megfelelően a telefon burkolata 146 x 71,7 x 6,9 milliméteres lett.

Bár a jövevény nem kapott túl izmos hardvert, a képalkotás terén viszonylag magas színvonalat képvisel, így nemcsak az iPhone 6 dizájnját díjazó androidos felhasználók számára lehet jó választás, hanem a mobilos fotózás szerelmeseinek is.

A Sisley várhatóan az elkövetkező hetekben mutatkozik be hivatalosan, áráról egyelőre nincs információ.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza