Piacon a világ első Braille-írásos telefonja

Czipperer Dia - 2014. május 20.

Egy angol vállalat, az OwnFone mutatta be első olyan mobilkészülékét, mely kifejezetten vakoknak és gyengénlátóknak készült: a Braille-írásos telefont.

Az OwnFone megalkotta az első Braille telefont. A felhasználók maguk tervezhetik meg saját készüléküket a megfelelő Braille gombokkal, amelyek 3D nyomtatással készülnek. A modell kezdőára 100 dollár. Egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet megvásárolni.

Ez jelentős előrelépés, ugyanis korábban az OwnFone felhasználók csak szöveggombokat vagy képgombokat rendelhettek hozzá a billentyűzethez, a Braille opció azonban mind a cég, mind pedig a mobiltelefonok tekintetében egyedülálló.

A felhasználók kettő vagy négy Braille gombot rendelhetnek hozzá a készülékhez, amellyel családtagjaikkal és barátaikkal tudják tartani a kapcsolatot. Ezen kívül  sürgősségi szolgáltatások gombot hozzárendelhetünk, amelyet háromszor kell megnyomni, hogy működésbe lépjen.
 


Az OwnFone hosszú akkumulátor-üzemidőt is garantál. A vállalat szerint a telefon készenléti módban akár egy évig is bírhatja töltés nélkül.

Bár korábban egy indiai startup már megalkotta az első Braille-telefon prototípusát, ám a piacra elsőként az OwnFone modelljének sikerült betörnie.

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza