Új modellekkel gazdagodott a Dell Inspiron család

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 25.

A Dell bemutatta Inspiron termékcsaládjának legújabb tagjait, melyek között a világ legvékonyabb 23 hüvelyes all-in-one számítógépét is megtaláljuk.

Az új, érintésvezérlést támogató rendszerek impozáns megoldást kínálnak a felhasználók különböző igényeire. A csúcsminőségű, szolgáltatásokban gazdag Inspiron 7000 sorozat modelljei a Dell eddigi legvékonyabb és legnagyobb teljesítményű Inspiron laptopjai, a vékony kialakítású és kivételes akkumulátor-üzemidejű Inspiron 11 3000 sorozatú modellek pedig kivételesen egyszerű és könnyű hordozhatóságot biztosítanak. Azok számára, akik helytakarékos, ugyanakkor nagy teljesítményű és esztétikus számítógépre vágynak, a dönthető csuklós állvánnyal, valamint 10 ujjas vezérlésre alkalmas kapacitív kijelzővel felszerelt Inspiron 23 all-in-one modell a tökéletes választás.



Inspiron 7000 sorozat: a legjobb Inspiron-élmény

Az Inspiron 7000 sorozatú laptopok vékony, minőségi kialakítása – briliáns, lekerekített élei és alumínium váza – mögött rendkívüli teljesítmény rejlik. A sorozat opcionálisan kapacitív érintőképernyővel felszerelt, ami a 10 ujjas vezérlést teszi lehetővé, továbbá a kijelzőt Corning Gorilla Glass NBT védi a sérülésektől. Az Inspiron 15 és 17 akár Full HD kijelzővel is rendelhető. A modellek 300 nit fényerejű érintőképernyőjén 97 százalékkal több képpont működik, mint a HD kivitelekben, illetve a normál HD esetében a megszokottnál kétszer nagyobb, azaz 160 fokos látószög tartományt kínál.


Az Inspiron 7000 sorozat esetében alapfelszereltség a háttérvilágítással ellátott magyar billentyűzet, amely megkönnyíti a nem tökéletes megvilágítás mellett végzett munkát is. A konfiguráció összeállításakor a 4. generációs (Haswell) Intel Core i5 és i7 processzorok választhatók, illetve az Inspiron 15 és az Inspiron 17 modellekhez a rendszerindítást gyorsító, az alkalmazások betöltési idejét csökkentő SSD-meghajtó is rendelhető.

Az Inspiron 15 a hordozhatóság és a teljesítmény ideális kombinációja, alig 23 mm vastagságú, mégis 15,6 hüvelykes kijelzővel, és 7 óra 24 perces akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhet1. A 28 mm vastagságú Inspiron 17 alapfelszereltségébe tartozik az optikai meghajtó és az érintésvezérlés, így vonzó alternatíva lehet az asztali gépek kiváltására és szórakoztató központként is használható.

A Dell Inspiron 7000 sorozat az első, amelynek – a Dell fenntarthatósági előírásainak megfelelően – a csomagolása, azaz a hullámpapír 15 százaléka búzaszalma felhasználásával készül. Ezzel a Dell a környezet védelme mellett, hozzájárul ügyfelei ökológia lábnyomának csökkentéséhez is. 

Inspiron 11 3000 sorozat: a táblagép hordozhatósága az érintésvezérlés kényelmével 

A Dell Inspiron 11 3000 sorozat modelljei nagyszerű hordozhatóságot kínál azoknak, akik egész nap mozgásban vannak. Az Inspiron 11,6 hüvelyk átmérőjű kijelzője szintén 10 ujjal vezérelhető kapacitív érintőképernyő. A modell zajszűrővel rendelkező dupla tömbmikrofonja biztosítja a kristálytiszta webes csevegést akár nyilvános helyen is. A 21,2 mm vastagságának, alig 1,4 kg tömegének2 (alapkiépítés), továbbá az akár 8 óra 20 perces akkumulátor-üzemidőnek3 köszönhetően az Inspiron 11 kiváló választás az utazáshoz, szórakozáshoz és munkához egyaránt.



A Dell több fontos kiegészítőt kínál az Inspiron 11 3000 és Inspiron 7000 sorozathoz, amelyekkel az új modellek még nagyobb teljesítménnyel használhatók. A kiegészítők közül a tokkal vagy hátizsákkal védhetjük meg őket a sérülésektől, a vezeték nélküli egér pedig a kezelésüket könnyíti meg. Az Inspiron laptopok hagyományos asztali környezetben is megállják a helyüket a Dell teljesítményt növelő dokkolójával, a virtuális keret nélküli monitorral, illetve a vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel. 

Inspiron 23: a világ legvékonyabb, 23 hüvelykes all-in-one számítógépe 

A Dell folyamatosan bővülő all-in-one termékcsaládjának legújabb tagja, a számos szolgáltatást kínáló, esztétikus, és rendkívül vékony Inspiron 23 számítógép. Az Inspiron 23 Full HD felbontású, 10 ujjas vezérlést támogató kapacitív érintőképernyője és a csuklópántos állvány lehetővé teszik a Windows 8 rendszer intuitív használatát. A felhasználó szabadon állíthatja a képernyő dőlésszögét, közelebb húzhatja magához az érintésvezérléshez, és akár vízszintes helyzetbe is állíthatja. Az Inspiron 23 tökéletes eszköz a dolgozószobába vagy akár a nappaliba. Nagy teljesítményt, esztétikus külsőt és teljes körű szórakoztatást kínál a felhasználóknak.

Új Dell érintőképernyős monitorok: az érintőképernyős notebookok kiterjesztése 

A közelmúltban bejelentett Dell 20 hüvelykes érintőképernyős monitor, Dell 23 hüvelykes érintőképernyős monitor és Dell 27 hüvelykes érintőképernyős monitor könnyedén csatlakoztatható az Inspiron laptopokhoz, így nagy képernyőn is rendelkezésre állnak az érintésvezérléses funkciók. Ha az iskolai feladatokhoz vagy egy multimédiás bemutatóhoz nagyobb vászonra van szükség, a felhasználók intuitív módon kezelhetik a képernyőn látható tartalmakat a megszokott koppintás, csúsztatás, söprés, forgatás, csippentés és széthúzás ujjmozdulatokkal. 

A többféle csatlakozótípusnak – MHL, DisplayPort, HDMI, VGA és USB – köszönhetően szinte bármilyen tartalomtípus gyorsan hozzáférhetővé válik, a 20 hüvelyk átmérőjű modell 1600x900 HD, illetve a 23 és 27 hüvelyk átmérőjű modellek Full HD 1920x1080 felbontása pedig garantálja a kiemelkedő képminőséget. Az egyszerűen állítható állvánnyal a kívánt és kényelmes szögbe dönthetőek a monitorok.

Elérhetőség és árak

A Dell Inspiron 11 3000 sorozat javasolt kiskereskedelmi bruttó ára 139.000 Ft, Magyarországon rendelésre és angol lokalizációval érhető el. Az Inspiron 7000 széria modelljei közül az Inspiron 15 bruttó 234.990 Ft-tól, az Inspiron 17 bruttó 314.990Ft-tól érhető el. Az Inspiron 2350 bruttó. 386.000Ft-tól, 2013 októberétől vásárolható meg a Dell Magyarország értékesítő partnereinél.

 

Vissza